Weening strafrechtadvocaten is een jong en dynamisch advocatenkantoor dat zich onderscheidt door betrokkenheid en gedrevenheid.

EVERTSOORD – Een 35 jarige Chinese vrouw, die in hechtenis zat wegens betrokkenheid bij de moord op haar beste vriendin Cha Jiao, heeft zichzelf met een theedoek in haar cel opgehangen in gevangenis Ter Peel in het Limburgse Evertsoord.

Volgens haar raadsman mr. Serge Weening was zij onschuldig en had zij haar besluit om er een einde aan te maken afgelopen donderdag bij de rechter nog aangekondigd tijdens een zitting van de raadkamer in Maastricht. “Zij hoorde steeds naar stemmetjes van de vermoorde vriendin in haar hoofd die haar dwongen zichzelf van het leven te beroven. De rechter nam haar verhaal slechts voor kennisgeving aan”, aldus de strafpleiter. Saillant detail is dat haar 36 jarige vriend en hoofdverdachte van de zogenaamde maïsgeldmoord op Cha Jiao al lang en breed bekend heeft en dat de vrouw formeel niet langer meer als verdachte werd aangemerkt terwijl zij toch in detentie moest blijven.

Het lichaam van Cha Jiao 45 werd oktober vorige jaar ontdekt in een reiskoffer in een maïsveld in het Limburgse dorpje Nijswiller.

De verdachte(n) in deze zaak wordt bijgestaan door:

Onschuldige Chinese hangt zich op in cel 2020

Serge Weening

STRAFRECHTADVOCAAT
Send this to a friend