Voor dringende gevallen zijn onze
strafrecht
advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.
Voor dringende gevallen 24 uur per dag

OM: Thijs H. verminderd toerekeningsvatbaar (Limburger.nl)

Het Openbaar Ministerie vraagt de rechtbank in Maastricht drievoudig moordverdachte Thijs H. (28) uit Brunssum verminderd toerekeningsvatbaar te verklaren.

„Het is niet voor te stellen dat iemand drie mensen op zo’n manier afslacht, als er geen stoornis in het spel is”, aldus officier van justitie Joan Holthuis dinsdagmiddag. Later vandaag volgt de strafeis.

Het rapport van het PBC vindt het OM „niet volledig betrouwbaar en incompleet”. Of het zinvol is om H. nogmaals te laten onderzoeken, laat justitie aan de rechtbank. Volgens het OM ontbreekt objectieve ondersteuning voor het verhaal van H. en zijn ouders dat hij vanaf mei 2018 psychotisch was. Behandelaren van onder meer ggz-instelling Mondriaan hebben dat ook niet gezien, stelt het OM.

Mondriaan heeft een boze brief geschreven aan het PBC, omdat de deskundigen vorige week forse kritiek hadden op de ggz en met name Mondriaan, waar H. onder behandeling was. Het PBC heeft geen contact gezocht met die behandelaren, terwijl het volgens Mondriaan „absoluut usance is om aanvullende vragen te stellen. Het PBC heeft laakbaar en onzorgvuldig gehandeld.”

https://www.limburger.nl/cnt/dmf20200630_00166325/om-thijs-h-verminderd-toerekeningsvatbaar

De verdachte(n) in deze zaak wordt bijgestaan door:

Lees ook over ons
strafzaken
:

Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?

Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
SPOEDGEVAL?