Voor dringende gevallen zijn onze
strafrecht
advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.
Voor dringende gevallen 24 uur per dag

Nieuw onderzoek moordzaak P.Besuijen

DEN BOSCH – Er komt een nieuw onderzoek naar de dood van Eindhovenaar Pieter Besuijen. Beuijen (77) werd ruim drie jaar geleden op beestachtige wijze om het leven gebracht op een homo-ontmoetingsplek in Lierop. De dader stak hem verschillende keren met een mes en propte de mond van het slachtoffer vol met dennennaalden, waardoor de Eindhovenaar mogelijk stikte.Gisteren stond in Den Bosch een 44 jarige Mierlonaar in hoger beroep terecht bij het gerechtshof. Hij zegt onschuldig te zijn en meent dat aan de hand van nieuwe getuigenverhoren en sporenonderzoek te kunnen aantonen. De Mierlonaar wil onder meer dat drie getuigen van foto wordt voorgelegd van een vierde getuige, die hij beschouwt als de mogelijke dader. Deze getuige is de vroegere overbuurman van de verdachte. Hij kan zich tegen de beschuldiging niet meer verdedigen, omdat hij inmiddels is overleden.

De rechtbank veroordeelde de 44 jarige Mierlonaar eerder dit jaar tot een gevangenisstraf van dertien jaar en tot tbs met dwangverpleging. Tijdens het proces bij de rechtbank deed hij er het zwijgen toe.

Gisteren zei hij dat hij op een volgende zitting van het gerechtshof met een verklaring zal komen die een ander licht op de moordzaak werpt. Gedurende vrijwel het gehele onderzoek bij de rechtbank heeft de verdachte zich beroepen op zijn zwijgrecht. Dat is volgens de rechtbank zijn goed recht, maar het laat wel een aantal prangende vragen openstaan, zoals zijn aanwezigheid op de homo-ontmoetingsplek en de aanwezigheid van zijn DNA op de broek van Beuijen. Volgens de rechtbank eisen deze feiten een redelijke verklaring van de verdachte. Omdat hij dit niet gegeven heeft, legde de rechtbank ze in zijn nadeel uit. Het hof gaat ervan uit dat de verdachte juist over deze prangende vragen een verklaring zal afleggen.

Lees ook over ons
strafzaken
:

Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?

Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
SPOEDGEVAL?