Weening strafrechtadvocaten is een jong en dynamisch advocatenkantoor dat zich onderscheidt door betrokkenheid en gedrevenheid.

AMSTERDAM – De Groningse rechtbank heeft een 27-jarige man die vorig jaar de Amsterdamse rapper Rel doodschoot, ontslagen van verdere strafvervolging. De schietpartij in het huis van Jason B. in Hoogezand was het gevolg van noodweer, vindt de rechtbank. Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden een gevangenisstraf van achttien jaar.

Rel drong midden in de nacht met drie vrienden binnen in het huis van B., vermoedelijk vanwege een ruzie over drugs. B. zou twee maanden eerder een van de belagers hebben beroofd. Tijdens de schermutseling die ontstond, kreeg B. een wapen in handen, dat hij leegschoot op de indringers. Hierbij raakte Rel zwaargewond. Zijn vrienden reden hem terug naar hun woonplaats Amsterdam, waar ze hem bij de spoedeisende hulp van het AMC wilden afleveren. Rel overleefde die rit van minstens anderhalf uur niet.

De rechtbank vindt dat B.’s rol als schutter bewezen is, maar dat hij dit deed omdat hij in blinde paniek raakte. „Het is een klassiek noodweer exces”, stelt B.’s advocaat Serge Weening. „Het is logisch dat hij zich moest verweren tegen de indringers.” Daar komt bij dat de rechtbank niet vast kan stellen van wie het wapen is, waarmee is geschoten. Mogelijk is het pistool, een Duitse politiewapen, meegenomen door het viertal. De rechtbank stelt daarom dat het paniek is geweest die B. ertoe bracht te gaan schieten. Het is nog niet duidelijk of het OM in hoger beroep gaat.

De verdachte(n) in deze zaak wordt bijgestaan door:

Neerschieten van rapper noodweer 2020

Serge Weening

STRAFRECHTADVOCAAT
Send this to a friend