Voor dringende gevallen zijn onze advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland

Voor dringende gevallen 24/7

Actuele strafzaak

Moordenaars Vink krijgen celstraffen

MAASTRICHT/BRUNSSUM – De vier verdachten van de roofmoord op Arnold Vink 77 uit Brunssum zijn gisteren door de rechtbank in Maastricht veroordeeld tot gevangenisstraffen en betaling van ieder 3500 euro smartengeld aan de nabestaanden van het slachtoffer.
Ali B 17, de buurjongen van Vink, kreeg twee jaar jeugddetentie en jeugd-tbs, maximaal zes jaar, opgelegd. Hij heeft bekend de bejaarde man met een mes te hebben doodgestoken. Mustapha Z. 22, de enige meerderjarige van het kwartet, moet drie jaar de cel in. Mourad S 17 en Soufian Z. 15, die op de uitkijk hadden gestaan, werden veroordeeld tot jeugddetentie van respectievelijk een jaar, waarvan vier maanden voorwaardelijk, en vijftien maanden, waarvan vijf voorwaardelijk. Opmerkelijk was dat de rechtbank kritiek had op de manier waarop de jongste verdachte door rechercheurs is verhoord. De opstelling van de politiemensen zou nogal intimiderend zijn geweest. Desondanks oordeelde de rechtbank dat dit voor de bewijslast geen gevolgen heeft gehad.

Hier viertal besloot op voorstel van Ali B. om Vink in zijn woning aan de De Ruijterstraat te overvallen in een poging hem zijn bankpasjes en pincode te ontfutselen. Toen de mindervalide bejaarde verzet bood, stak B. hem met een mes enkele keren in hals en borst. Mustapha Z. doorzocht vervolgens het huis. De buit bestond uiteindelijk uit tachtig euro. Het geld werd onderling verdeeld.

In de media
met actuele strafzaken

Begin te typen om de berichten te zien die je zoekt.