Weening strafrechtadvocaten is een jong en dynamisch advocatenkantoor dat zich onderscheidt door betrokkenheid en gedrevenheid.

Het bloed dat in de woning van de vermoorde ‘Oma’ Rini Ansems (82) uit Maastricht is gevonden, ‘mag dan wel van de 38-jarige Sandra N. zijn, maar zij heeft Ansems niet om het leven gebracht’.

Dat stelde advocaat Serge Weening dinsdag voor de rechtbank in Maastricht tijdens de start van de strafzaak tegen Sandra N., die in juli van dit jaar werd opgepakt voor de moord op ‘Oma Rini’ in januari.
Hoe het bloed van N. in de woning van Oma Rini, zoals Ansems in de buurt liefkozend werd genoemd, terecht is gekomen, wil Weening nu onderzocht zien.

Heroïne-injectie

Volgens de advocaat zou de drugsverslaafde N. bloed hebben verloren tijdens een heroïne-injectie. De betreffende spuit met bloed zou vervolgens door een ander – mogelijk een kennis die de politie uiteindelijk op het spoor van N. zette – zijn meegenomen naar het huis van ‘Oma Rini’.

De rechtbank gaat zich over het verzoek van Weening – die ook nog diverse getuigen, onder wie de moeder van N. wil horen – beraden. De rechtszaak gaat in februari volgend jaar verder.

Rini Ansems werd op 23 januari aangetroffen in de garage van haar woning in de Maastrichtse wijk Wolder. Ze bleek te zijn doodgestoken.

De verdachte(n) in deze zaak wordt bijgestaan door:

Moord op ‘Oma Rini’: advocaat wil onderzoek naar bloed in woning (Limburger.nl) 2021

Serge Weening

STRAFRECHTADVOCAAT
Send this to a friend