Voor dringende gevallen zijn onze
strafrecht
advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.
Voor dringende gevallen 24 uur per dag

Mensenhandel vanuit zaak Maastricht

MAASTRICHT – Een winkeltje in de binnenstad van Maastricht heeft volgens het openbaar ministerie (OM) en de Koninklijke Marechaussee gediend als ‘kantoor’ voor een bende mensenhandelaars en -smokkelaars.Vijf verdachten uit Meerssen, Maastricht, Geleen en Eindhoven moeten zich voor de rechtbank verantwoorden. Gisteren vond voor de rechtbank in Maastricht de pro-formazitting plaats. Hoofdverdachte is de van oorsprong Nigeriaanse Peggy A. (26) uit Meerssen. Volgens justitie is zij de spil in de organisatie. Ook de eigenares van het winkeltje in Maastricht is verdachte in deze zaak. Vanuit haar zogeheten Afroshop zou de bende de smokkel en handel van (minderjarige) meisjes uit Nigeria geregeld hebben. Daarbij is volgens het openbaar ministerie veelvuldig gebruikgemaakt van valse identiteitspapieren.

Uit onderzoek van de Koninklijke Marechaussee en het OM in Maastricht is gebleken dat Nigeriaanse meisjes per boot naar onder andere Libië, Italië, Marokko en Spanje werden vervoerd. Daarna werden ze met het vliegtuig of de trein naar Nederland gebracht. Voor deze reis moesten de meisjes enkele duizenden euro’s neertellen.

Eenmaal in Nederland moesten ze onder andere in Limburg gaan werken in de prostitutie. De verdachte uit Geleen, die momenteel in Spanje vastzit wegens betrokkenheid bij een drugstransport uit Ecuador, zou de meisjes als chauffeur naar seksclubs in Sittard-Geleen, Aken en andere plaatsen hebben gebracht.

De rechtbank honoreerde gisteren de verzoeken van advocaat Serge Weening, de raadsman van Peggy A. om een groot aantal getuigen te horen. Onder hen de vader en twee zusjes van de hoofdverdachte en twee slachtoffers. In oktober staat in deze zaak een volgende (regie)zitting gepland.

De verdachte(n) in deze zaak wordt bijgestaan door:

Lees ook over ons
strafzaken
:

Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?

Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
SPOEDGEVAL?