Voor dringende gevallen zijn onze
strafrecht
advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.
Voor dringende gevallen 24 uur per dag

Mensenhandel Eindhovenaar niet bewezen

De verdachte Eindhovenaar gaf toe dat hij verslaafde prostituees drugs heeft geleverd. Hij ontkent dat hij de vrouwen heft misbruikt. De rechtbank ziet daarvoor ook geen bewijs.De rechtbank in Den Bosch acht niet bewezen dat een 38 jarige Eindhovenaar geprofiteerd heeft van de prostitutie werkzaamheden van verslaafde vrouwen die op de Eindhovense tippelzone werkten. Wel is er volgens de rechtbank voldoende bewijs dat hij de vrouwen van drugs heeft voorzien. De rechtbank rekent hem zwaar aan dat zijn klanten in een kwetsbare positie verkeerden. De Eindhovenaar heeft twaalf maanden gevangenisstraf gekregen, waarvan vijf voorwaardelijk. De eis was 24 maanden waarvan acht voorwaardelijk. De opgelegde straf betekent dat de Eindhovenaar binnenkort vrij komt. Hij zit vast sinds november.

Hans Boeving uit Zaltbommel kan zich goed vinden in de uitspraak. “De drugshandel heeft hij zelf toevoegen. En over die andere feiten zijn toch wel erg tegenstrijdig verklaringen afgelegd.”

Boevinnk vindt de straf, gezien het feit dat alleen de drugshandel bewezen is verklaard, nog redelijk zwaar. “Die is de helft van de eis. Voor alleen drugshandel. De eis had betrekking op drugshandel en mensenhandel.”

Boevink ziet de uitspraak als een nederlaag voor de officier van justitie. “Die heeft aangegeven dat de zaak tegen de Eindhovenaar onderdeel is van een groter geheel. Maar hij heeft hem persoonlijk iets ten laste gelegd, niet het lidmaatschap van een crimineel organisatie, of zoiets. Ik vond het ook wel van lef getuigen dat de officier deze verdachte veroordeeld wilde krijgen. Want hij had bepaald geen sterke zaak. En dan kun je verliezen, natuurlijk.”

Ook Ursela de Jogh uit Tilburg vindt het terecht dat de rechtbank de Eindhovenaar voor het grootste deel heeft vrijgesproken. “Gevoelsmatig zeg ik dat hij wel van die vrouwen heeft geprofiteerd, maar dat is meer vanwege de indruk die de persoon op mij maakte. De officier heeft de zaak overtuigend gebracht, maar het bewijs was dun.”

De opgelegde straf komt op Ursela ‘behoorlijk zwaar’ over. “Maar ik weet eerlijk gezegd niet wat gebruikelijk is voor drugshandel.” “Het is wel wat ik verwacht had”, reageert Wil Prince als hij verneemt dat de rechtbank de Eindhovenaar grotendeels heeft vrijgesproken. “Ik had het liever anders gezien, want ik denk wel dat hij het gedaan geeft, maar schuld moet bewezen worden.

Een van die dames was gedagvaard om als getuige te verschijnen, maar ze was niet komen opdagen. Dat zal op de rechtbank ook wel geen goede indruk hebben gemaakt.”

“Daar was ik al bang voor”, reageert Huub Janssen uit Tilburg. “Ik ben ervan overtuigd dat hij die meisjes heeft geïntimideerd. Daarom durfde dat ene meisje niet naar de zitting te komen. Die advocaat heeft daar op ingespeeld. Dat is zijn werk. Maar ik vind dat er geen recht is geschied.”

Lees ook over ons
strafzaken
:

Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?

Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
SPOEDGEVAL?