Voor dringende gevallen zijn onze
strafrecht
advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.
Voor dringende gevallen 24 uur per dag

Leider op non-actief na ‘tekencontrole’

BEEK/HEERLEN – De scoutingleider ontkent elke vorm van ontucht, zo laat zijn advocaat Serge Weening weten.Hij zou tijdens het zomerkamp van scouting Jan Baptist in het Belgische Koersel alleen een tekencontrole bij de kinderen hebben uitgevoerd. De scouting heeft de man na beschuldigingen van ouders vorige jaar op non-actief gesteld.

“Hij is te ver gegaan en heeft zich niet gehouden aan het protocol intimiteiten van Scouting Nederland”, reageert groepsbestuurder Luc Stel van Jan Baptist. Volgens hem is het helemaal niet gebruikelijk dat scoutingleiders tekencontroles uitvoeren. “Wel gaan we af op klachten van kinderen en geven we de ouders na het kamp advies hun kinderen op teken te controleren. Als het om plaatsen gaat waar je als leider af moet blijven, kun je nog altijd naar een dokter stappen.”

Bij de tekencontrole door de 25-jarige leider moesten de meisjes zich helemaal ontkleden. Het openbaar ministerie in Maastricht verdenkt de honkbalcoach uit Vaals ervan jarenlang ontucht te hebben gepleegd met twee jongens die onder zijn leiding bij Cheetahs Beek en Afnorth Brunssum sportten. De ontuchtige handelingen begonnen toen de jongens dertien en veertien jaar oud waren en vonden onder meer plaats in de auto, bij de man thuis en tijdens een toernooi in Duitsland.

Hij hield de jongens voor dat ze door extra met hem te trainen hun kansen om op hoog niveau te honkballen zouden vergroten. Voor een van de slachtoffers gold de honkbalcoach als een vaderfiguur. De jongen overnachtte ook bij de verdachte, die hem zakgeld gaf en baantjes voor hem regelde.

De twee slachtoffers volgend de man toen de coach Cheetahs Beek verwisselde voor Afnorth in Brunssum. De woordvoerder van Cheetahs, oud-voorzitter Jack Heuts, laat weten dat de honkbalclub pas vorige jaar door vragen van de politie weet kreeg van de verdenking tegen de oud-coach. “Hij is een jaar of vijf geleden op niet zo’n prettige manier weggegaan, omdat hij talentvolle spelers meenamen naar zijn nieuwe club.”

Advocaat Judith Serrarens van de Vaalsenaar was niet bereikbaar voor commentaar.

De verdachte(n) in deze zaak wordt bijgestaan door:

Lees ook over ons
strafzaken
:

Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?

Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
SPOEDGEVAL?