Weening strafrechtadvocaten is een jong en dynamisch advocatenkantoor dat zich onderscheidt door betrokkenheid en gedrevenheid.

SITTARD – Het openbaar ministerie (OM) heeft gisteren de laatste drie verdachten van grootschalige bouwfraude in Limburg vrijgelaten. Het gaat om een ambtenaar van de provincie en twee medewerkers van bouwbedrijf Janssen de Jong Infra. Zij werden negen weken geleden door de Rijksrecherche aangehouden.

Voor het onderzoek is het niet langer noodzakelijk dat ze vast blijven zitten, zo laat justitie weten. Het onderzoek naar corruptie onder ambtenaren is in de zomer van 2007 gestart naar aanleiding van informatie dat het bouwbedrijf Janssen de Jong Infra zich schuldig maakte aan omkoping. Op 27 januari ging de Rijksrecherche over tot een groot aantal doorzoekingen en de aanhouding van ambtenaren en (oud)-medewerkers van het bouwbedrijf. De ambtenaren uit onder meer Sittard, Stein, Heerlen en Nuth worden verdacht van schending van hun ambtsgeheim door het bouwbedrijf te voorzien van vertrouwelijke informatie over aanbestedingen.

Het gaat om infrastructurele projecten van gemeenten en provincie, zoals de reconstructie en verharding van (provinciale) wegen. Sinds eind januari zijn in totaal acht ambtenaren van gemeenten en provincie, een echtenote van een ambtenaar en twaalf medewerkers van Jansen de Jong Infra aangehouden. Het onderzoek door de Rijksrecherche zal nog enkele maanden duren.

Send this to a friend