Voor dringende gevallen zijn onze
strafrecht
advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.
Voor dringende gevallen 24 uur per dag

‘Kracht is niet nodig voor verwurging’

MAASTRICHT – Fysieke kracht is niet nodig om iemand te wurgen.De sporen van een verwurging zijn ook niet altijd terug te vinden op of in het lichaam. Dat zei de patholoog van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) gisteren voor de Maastrichtse rechtbank, die het onderzoek naar de ‘moordzaak-Nijswiller’ volgens sloot. De rechtbank doet 18 juli uitspraak. De vrouwelijke verdachte in deze zaak, de 36 jarige Chinese Ming, pleegde in januari van dit jaar zelfmoord in de gevangenis. In eerste instantie ontkende zij iets met de dood van haar vriendin Cha 45 te maken hebben. Cha’s lichaam werd in oktober 2004 gevonden in een koffer in een maïsveld in Nijswiller. Daar heeft het enkele weken gelegen. Vlak voor haar zelfmoord bekende Ming plotseling haar vriendin gewurgd te hebben. Duidelijke wurgsporen werden bij de sectie van het lichaam evenwel niet gevonden. Maar, zoals de patholoog gisteren getuigde, dat wil nog nie zeggen dat er geen verwurging heeft plaatsgevonden.“Geweld op de hals”, zei hij. “En je hoeft daar ook niet sterk voor te zijn.” De twee vriendinnen, die illegaal in Nederland verbleven, hadden eind september ruzie over geld. Het openbaar ministerie vroeg de rechtbank in maart al de enig overgebleven verdachte, de 36 jarige Gang L uit China, vrij te spreken van moord dan wel doodslag. Officier van justitie C. Ament gaat er inderdaad van uit dat Ming haar vriendin heeft gedood en dat L. er niets te maken had. Wel heeft hij Ming geholpen het lijk weg te maken, aldus Ament. Daarvoor eiste zij twee jaar celstraf tegen hem. Even overwoog de rechtbank de advocaat van Ming S. Weening, te gijzelen omdat hij weigerde een getuigenis af te leggen over zaken die zijn cliënte hem had ‘verteld.’

Gisteren besloot de rechtbank daar toch vanaf te zien. Als L., die illegaal in Nederland verbleef, zijn eventuele straf heeft uitgezeten loopt hij grote kans uitgewezen te worden naar China. Zijn advocaat G. van Tilborg gaat proberen daar een stokje voor te steken, omdat volgens hem het risico bestaat dat zijn cliënt daar nogmaals terecht moet staan.

De verdachte(n) in deze zaak wordt bijgestaan door:

Lees ook over ons
strafzaken
:

Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?

Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
SPOEDGEVAL?