Voor dringende gevallen zijn onze advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland

Voor dringende gevallen 24/7

Actuele strafzaak

‘Kerkraadse familie tilde oudjes’ (Telegraaf.nl)

KERKRADE – Meerdere leden van de Kerkraadse familie D. worden ervan verdacht met hun bedrijf Baas in Zorg (BIZ) jarenlang honderden hulpbehoevende bejaarden en gehandicapten te hebben opgelicht door persoonsgebonden budgetten (pgb’s) in eigen zak te steken.

Zij zitten vast. Justitie is bezig met een onderzoek naar het zorgbureau, dat in 2011 ook al eens onder de loep van de opsporingsdiensten lag.
Een van de verdachten is Hannie D., die de dagelijkse leiding had bij het bedrijf. Ook de voormalig administratief medewerkster van BIZ zit in de cel. Volgens haar advocaat Serge Weening is ze inmiddels verhoord door de recherche.

Onder andere in het kantoor van Baas in Zorg aan de Einderstraat in Kerkrade heeft de recherche volgens politiebronnen vorige week een inval gedaan.

Ingewijden in de zorgwereld spreken over ,,psychische mishandeling van BIZ van zwakkeren in onze samenleving”. ,,BIZ overbluft vaak alleenstaande ouderen en mensen met een beperking door persoonlijk te gaan lobbyen bij hen in aanleunwoningen en verzorgingshuizen. Als die vaak onwetende mensen dan eenmaal hun handtekening hebben gezet, stroomt bij dat bedrijf het geld binnen. Dat onder het mom van: ‘wij regelen alle zorg voor u.

Volgens bronnen zijn op de afdeling Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) kwam de afgelopen tijd vele tientallen klachten van gedupeerden binnen over de werkwijze van de verdachte familie D. Ook zou BIZ incorrecte facturen hebben ingeleverd bij de gemeente. ,,Als je bedenkt dat per persoon een budget kan oplopen tot 60.000 euro, dan kun je uittellen wat er in al die jaren voor BIZ aan de strijkstok is blijven hangen.

De verdachte(n) in deze zaak wordt bijgestaan door:

In de media
met actuele strafzaken

Begin te typen om de berichten te zien die je zoekt.