Voor dringende gevallen zijn onze
strafrecht
advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.
Voor dringende gevallen 24 uur per dag

Janssen de Jong al eerder betrapt op bouwfraude

Bouwbedrijf Janssen de Jong Groep, moeder van het van corruptie verdachte Limburgse Janssen de Jong Infra, verdubbelde in achtjaar zijn omzettot 546 miljoen euro en staat daarmee in de top 10 van Nederlandse bouwbedrijven. De directie wil geen enkel commentaar geven op de aanklacht van corruptie door Infra, reden waarom dinsdag zeven Limburgse ambtenaren zijn aangehouden. Het bedrijfis eerder al betrokken geweest bij bouwfraude en kreeg in 2006 van de NMAeen boete van 592 duizend euro wegens verboden prijsafspraken. Het bedrijf werd in 2002 genoemd door klokkenluider en directeur van Koop Tjuchem Ad Bos. DochterbedrijfWindward Roads zou eerder met Koop Tjuchem hebben afgesproken opzettelijk te hoog op een projectin te schrijven.

Onderling zou zijn afgesproken dat Koop Tjuchem het project zou krijgen.Windward Roads is één van de achttien dochterbedrijven van Janssen de Jong, met bij elkaar 1650 werknemers. De grondleggers van het oorspronkelijk Roermondse bedrijfJanssen & De Jong begonnen al in de jaren ‘90 met het verzamelen van dochters. In 2001 werd het bedrijf door het management en een investeerder overgenomen en ging het verder als Janssen de Jong. Janssen de Jong in ingedeeld in vier divisies.Janssen de Jong Infra, dat verdacht wordt van corruptie, is vooral actiefin Zuid-Limburg en Oost-Brabant. Ook de TwentseWeg- enWaterbouw en deAsfaltcentrale Roermond maken deel uit van de cluster Infra. De tak Projectontwikkeling en Bouw ontwikkelt bouwplannen in een groot deel van oostelijk Nederland. Met de Rabobank vormt het bedrijf Zuidgrond, dat meer dan 63 hectare bouwgrond in steden en dorpen in Brabant en Limburg heeft. Hier kan Janssen de Jong Bouw in de loop der jaren totaal1500 woningen bouwen.

Lees ook over ons
strafzaken
:

Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?

Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
SPOEDGEVAL?