Voor dringende gevallen zijn onze
strafrecht
advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.
Voor dringende gevallen 24 uur per dag

Hoofdverdachte in moordzaak bedreigt haar medeverdachte

MAASTRICHT – Eén van de twee hoofdverdachten van de moord op Ger Douven ui Schinveld, diens ex-vriendin Rhonda K. (27), zou medeverdachte Tiny H. in de vrouwengevangenis in Evertsoord hebben bedreigd.TIny H’s raadsman S. Weening wil niks zeggen over de aard van de bedreiging, anders dan dat deze dermate serieus werd genomen dat K. inmiddels is overgeplaatst naar een ander huis van bewaring. “K. beschouwt mij als verraadster”, aldus H. gisteren snikkend voor de rechtbank in Maastricht. “Maar ik kon niet meer zwijgen.” H. is als eerste gaan verklaren in deze zaak, die bekend is geworden als de ‘kofferbakmoord’. Het verkoolde lichaam van Ger Douven werd 12 maart 2003 in Puth-Schinnen gevonden in de kofferbak van een uitgebrande auto. Hij bleek doodgeschoten tijdens een verlof uit de gevangenis.

Rhonda K. en Tiny H., eens gezworen vriendinnen, zaten gisteren samen voor de rechtbank. Ze hoorden officier van justitie P. Bruinen betogen dat Rhonda K. “de kwade genius is die de zaak aan het rollen heeft gebracht met haar verzoek aan Tiny H. om een huurmoordenaar te zoeken om de vader van haar twee kinderen te vermoorden”. Bruinen eiste tegen K. vijftien jaar gevangenisstraf wegens het medeplegen van moord. Tiny H. hoorde zeven jaar tegen zich eisen wegens uitlokken van moord, hetgeen volgens haar advocaat Weening absoluut niet bewezen kan worden. Maar het OM stelt dat zij haar zoon Roy H heeft ‘uitgelokt’, die op zijn beurt beroepsmilitair Harold R inschakelde. R. heeft bekend de schoten te hebben gelost. Rhonda K. betaalde daar 13.5000 euro voor. Tegen R. werd achttien jaar gevangenis plus tbs met dwangverpleging geëist. Ook tegen Roy H. en de vriendinnen van de mannen werden celstraffen geëist.

De verdachte(n) in deze zaak wordt bijgestaan door:

Lees ook over ons
strafzaken
:

Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?

Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
SPOEDGEVAL?