Voor dringende gevallen zijn onze advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland

Voor dringende gevallen 24/7

Hof 16 jaar cel voor maismoord

DEN BOSCH – Het gerechtshof in Den Bosch heeft de 28 jarige Fredy T. uit Rijen gisteren veroordeeld tot een gevangenisstraf van zestien jaar wegens moord. Hij sneed in augustus 2006 een 51 jarige Belgische vrouw de keel door in een maïsveld in Chaam.T. kende het slachtoffer uit een café in Turnhout, waar hij achter de bar stond. De vrouw had hem om een lift naar Nederland gevraagd. In de auto kregen de twee ruzie. Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden in hoger beroep achttien jaar cel, dezelfde straf als de rechtbank juni vorige jaar oplegde.

De man ontkent dat hij de moord heeft gepleegd. In hoger beroep verklaarde hij, net als bij de rechtbank, dat zijn toenmalige vriendin José van E. het slachtoffer moet hebben vermoord. Zij was ook verdachte in deze zaak, maar is door de rechtbank vrijgesproken. Het hof hecht geen waarde aan dat verhaal. Het wijst erop dat T. bij de politie steeds wisselende verklaringen heeft afgelegd. Hij heeft verscheidene mensen als dader aangewezen.

T. heeft ook wel verklaard dat hij de Belgische zelf heeft vermoord. Hij deed dan bij de politie voor hoe het is gegaan. De manier waarop hij dat deed, wijst op daderwetenschap, aldus het hof.

In de media
met actuele strafzaken

Begin te typen om de berichten te zien die je zoekt.