Voor dringende gevallen zijn onze advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland

Voor dringende gevallen 24/7

Actuele strafzaak

Heerlense politie bezuinigt zichzelf weg

Openingstijden Heerlen

Van origine ben ik Heerlenaar. Ik ben er geboren en getogen en hoewel ik er inmiddels niet meer woon, blijft Heerlen voor mij altijd een beetje het centrum van de wereld. Het is een stad die je moet kennen om hem te kunnen waarderen. Voor buitenstaanders is het vooral een stad die bekend staat om (drugs)criminaliteit. Al jarenlang prijkt Heerlen hoog op landelijke top-10 misdaadlijstjes. Gezegd kan dus wel worden dat Heerlen een van de meest criminele steden van Nederland is. Als strafrechtadvocaat kijk ik daar ongetwijfeld anders naar dan de gemiddelde burger, want met criminaliteit verdien ik nou eenmaal mijn brood.

Als strafrechtadvocaat bezoek ik ook regelmatig opgepakte cliënten die tijdelijk ingesloten zijn op het politiebureau in Heerlen. Een mooi gebouw in het centrum van de stad van waaruit alle criminaliteit wordt aangepakt. Een gebouw waar Heerlense burgers die slachtoffer zijn geworden van criminaliteit kunnen binnenlopen om te melden wat hen is overkomen. Het Heerlense politiebureau is het hoofdbureau van de hele Parkstad-regio.

Tot mijn grote verbazing gelden sinds 3 april nieuwe openingstijden op dit hoofdbureau (als het 1 april was zou iedereen denken dat het een grap was). Hierboven ziet u een overzicht van de bizarre tijdstippen waarop u kunt binnenlopen. Zomaar binnenlopen is vanaf dat moment dus niet meer mogelijk.

Als u vandaag de dag op een maandagavond (of een andere doordeweekse dag) na 20 uur van uw tasje beroofd wordt zit u met een probleem. Als in dat tasje uw telefoon zat, is het feitelijk al niet mogelijk om “uw vriend en helper” te bellen. Maar u bent op dat tijdstip ook niet meer welkom om uw verhaal te komen doen op het politiebureau. Daar blijft de deur gewoon gesloten tot de volgende dag om 13 uur. Als u het zich dan nog kunt herinneren, kunt u misschien nog even binnenlopen om een signalement van de dader door te geven.

Het kan niet anders zijn dan dat dit een bezuinigingsmaatregel is. Maar voor mij is het een onbegrijpelijke. Aan de balie van een politiebureau moet gewoon iemand zitten om burgers in nood te woord te staan en om informatie te geven. Mijn cliënten zullen doorgaans niet klagen dat dit niet altijd het geval is, maar het zal ook zeker niet bijdragen aan een gevoel van veiligheid in één van de meest criminele steden van Nederland.

De verdachte(n) in deze zaak wordt bijgestaan door:

In de media
met actuele strafzaken

Begin te typen om de berichten te zien die je zoekt.