Voor dringende gevallen zijn onze
strafrecht
advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.
Voor dringende gevallen 24 uur per dag

Geleense vrouw blijft na ruim vijftien maanden in voorarrest voor poging tot doodslag (Limburger.nl)

Terwijl twee verdachten van een poging tot doodslag op twee mannen de behandeling van de rechtszaak op vrije voeten mogen afwachten, zit de derde verdachte al ruim vijftien maanden vast. Haar advocaat vroeg maandag de voorlopige hechtenis van de 66-jarige Geleense M.K. op te heffen. Maar de rechtbank gaat daar niet in mee, tot groot verdriet van de verdachte.

De inhoudelijke behandeling van de zaak die een groot deel van Geleen heeft geschokt is maandagochtend niet doorgegaan, omdat de officier van justitie ziek is geworden. Alleen advocaat Serge Weening was aanwezig namens zijn cliënte M.K., die via een telefoonverbinding met de gevangenis Ter Peel contact had met de rechtbank.

Geschokt

Weening verzocht de voorlopige hechtenis van K. op te heffen of te schorsen, omdat de vrouw al ruim vijftien maanden vastzit en de samenleving niet meer geschokt zal reageren als zij op vrije voeten komt. Bovendien vindt hij het krom dat de twee andere verdachten wel op vrije voeten zijn en zij niet.

Volgens de vervangende officier van justitie is de ‘schokgrond’ echter nog steeds aanwezig, omdat een onschuldige voorbijganger slachtoffer is geworden, er buurtbijeenkomsten zijn belegd en er veel media-aandacht is geweest.

De rechtbank stelt dat er snel een inhoudelijke behandeling van de zaak moet volgen, anders overweegt zij K. alsnog voorlopig vrij te laten. De vrouw hoorde het besluit dat ze vast blijft in tranen aan.

Foto

K. heeft lange tijd in onmin met haar benedenbuurman geleefd. Op 31 augustus vorig jaar is de ruzie geëscaleerd. Daarbij is ook een onschuldige fietser uit Geleen het slachtoffer geworden. Hij maakte in de Van Banninglaan een foto van een optochtnummer op het wegdek, dat hij eerder hij eerder als lid van vereniging Soos van de Baan op het wegdek had geschilderd. K. dacht echter dat hij een foto van haar en haar ruzie met de buurman maakte.

K. zou de fietser met een schilmesje hebben gestoken, haar zoon wordt ervan verdacht hem met een honkbalknuppel te hebben geslagen. De rol van de ex-man is het kleinst, hij is een jaar geleden op vrije voeten gesteld, maar ook hem wordt poging tot doodslag ten laste gelegd.

Lees ook over ons
strafzaken
:

Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?

Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
SPOEDGEVAL?