Voor dringende gevallen zijn onze
strafrecht
advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.
Voor dringende gevallen 24 uur per dag

Geblokkeerd op het pad naar de jihad (Limburger)

Mohammed G. (24) was een beetje dom. Of om het bij de woorden van zijn medeverdach-te Kaya K. te houden: wat ‘Mo’ in het najaar van 2012 blijk-baar op websites als marokko.nl postte was ‘niet zo handig’. „Ik dacht: dit zijn dingen waar een moslim voor verhoord kan worden. Ik denk dat dit ook de re-den is dat ík hier zit”, verklaart K. (33) op 29 november vorig jaar bij de politie, slechts enkele uren nadat hij, Mohammed en medeverdachte Aykut K. in alle vroegte, met het nodige politievertoon, van hun bed zijn gelicht.

Qua politiek-religieuze opvattingen doet Mo er volgens bronnen inderdaad weinig aan om zichzelf buiten het zicht van de veiligheidsdiensten te houden. Wat hij exact in de weken voorafgaand van zijn arrestatie bericht, is niet duidelijk.lijk. Maar waar het is geen toeval dat de Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst (AIVD) eind oktober 2012 een ambtsbericht stuurt naar de landelijk of-

Lees ook over ons
strafzaken
:

Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?

Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
SPOEDGEVAL?