Voor dringende gevallen zijn onze
strafrecht
advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.
Voor dringende gevallen 24 uur per dag

‘Ex-schooldirecteur moet verschijnen’ (Limburger.nl)

MAASTRICHT – De rechtszaak tegen de gedwongen opgestapte bestuursleden van de Stichting Islamitische School (SIS) uit Heerlen kan pas verder gaan als de voormalig schooldirecteurin de rechtszaal verschijnt. De rechtbank van Maastricht vindt het noodzakelijk dat hij ondervraagd kan worden door advocaat Serge Weening van de voormalig voorzitter en penningmeester van SIS, zo bleek gisteren tijdens de inhoudelijke behandeling van de strafzaak. De ex-directeur van de islamitische scholen El Wahda (Heerlen) en El Habib (Maastricht) was volgens zijn advocaat Sabina Gomez te ziek om ter zitting te verschijnen.

Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de drie van valsheid in geschrifte en witwassen tussen 2003 en 2008.Volgens de officier van justitie stelden ze hun echtgenoten aan als respectievelijk administratief medewerker of schoonmaker, zonder dat de vrouwen deze activiteiten uitvoerden. Daarnaast gaven de voormalig voorzitter en penningmeester van SIS zichzelf een baan als leerkracht op de scholen zonder daar les te geven. Het OM wil dat de drie gezamenlijk 250.000 euro terugbetalen.

Volgens de voormalig voorzitter en penningmeester, die beiden al een baan hebben, werd het geld dat zij en hun vrouwen van school ontvingen volledig besteed aan leerlingenvervoer. Omdat de leerlingen van ver zouden komen, moest er geld zijn voor de chauffeurs. De rechtszaak gaat begin volgend jaar verder.

De verdachte(n) in deze zaak wordt bijgestaan door:

Lees ook over ons
strafzaken
:

Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?

Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
SPOEDGEVAL?