Voor dringende gevallen zijn onze advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland

Voor dringende gevallen 24/7

Actuele strafzaak

Ex-rechercheur Leon S. spil in grootschalig kindermisbruik (Telegraaf.nl)

Voormalig rechercheur Leon S. (41) uit het Brabantse Rijen blijkt de spil te zijn in een groot kinderprostitutieschandaal rondom het jarenlange misbruik van meerdere tienermeisjes.

S. deed zich op chatsite Tagged.com, onder de schuilnaam ’Steffie’, voor als vrouw. Hij maakte de meisjes wijs dat zij veel geld konden verdienen door voor een zogenaamde vriend van hem te werken als fotomodel of door seks met die man te hebben.

In werkelijkheid gaf S. dan zijn eigen naam en telefoonnummer door op de chatsite. De meisjes uit onder meer Gilze-Rijen, Eindhoven, Tilburg en België, die veelal kampten met geldzorgen en/of psychische problemen, namen contact op met S. waarna er een afspraak werd gemaakt.

De Brabantse ex-rechercheur had meerdere keren zelf seks met de tienermeisjes en regelde als pooier contact met andere mannen. De seks vond plaats in onder meer auto’s. Ook namen de slachtoffers deel aan seksfeesten met meerdere personen.

De recherche startte met het onderzoek naar S. toen een van zijn slachtoffers tegenover de opsporingsdiensten uit de school klapte over de praktijken van de voormalig rechercheur.

S. is kinderprostitutie, mensenhandel en seksueel misbruik ten laste gelegd. Volgens ingewijden heeft hij een gedeeltelijke bekentenis afgelegd. Serge Weening, advocaat van S., wil geen commentaar geven.

De verdachte(n) in deze zaak wordt bijgestaan door:

In de media
met actuele strafzaken

Begin te typen om de berichten te zien die je zoekt.