Voor dringende gevallen zijn onze advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland

Voor dringende gevallen 24/7

Drie ‘geradicaliseerde moslims’ opgepakt in Rotterdam (NRC.nl)

In Rotterdam zijn gisteren drie mannen aangehouden die van plan waren af te reizen naar Syrië. Het Openbaar Ministerie meldt dat zij daar deel wilden gaan nemen aan de internationaal gewelddadige jihad.

De mannen van 22, 23 en 33 jaar zijn vermoedelijk geradicaliseerde moslims meldt het OM. Bij de doorzoeking van hun woningen trof de politie messen, een zwaard en een kruisboog aan. Ook werden afscheidsbrieven, gepakte rugzakken met reisuitrusting en een grote hoeveelheid jihadistische documentatie gevonden.

De politie doorzocht ook twee woningen van familieleden van de verdachten in Doesburg en Utrecht. Het onderzoek naar de mannen is vorige maand gestart naar aanleiding van een ambtsbericht van de AIVD.

De mannen wilden al eerder naar Syrië

De verdachten wilden al eerder naar Syrië reizen, maar hun vlucht naar Turkije werd uitgesteld. Twee van hen stonden gisterenmiddag geboekt voor een vlucht van Brussel naar Turkije.

Een van de mannen is volgens het OM vorige week getrouwd met een vrouw die hij niet eerder had ontmoet. Hij kende haar via internet en wilde samen met haar strijden voor de jihad. Op een foto voor zijn bruid poseerde hij met een kalasjnikov. Hij schreef haar op internet dat hij hoopte dat ze samen zouden sterven en samen naar het paradijs zouden gaan.

In de media
met actuele strafzaken

Begin te typen om de berichten te zien die je zoekt.