Voor dringende gevallen zijn onze
strafrecht
advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.
Voor dringende gevallen 24 uur per dag

Doesburg broedplaats Jihadstrijders (Spits)

In Rotterdam zijn drie mannen aangehouden, omdat ze van plan zouden zijn naar Syrië te reizen en daar deel te nemen aan de jihad. De politie doorzocht de woning van de mannen en vond messen, een kruisboog, een zwaard, afscheidsbrieven en een grote hoeveelheid jihadistische documentatie.

Ook werden rugzakken aangetroffen, wat erop duidt dat het drietal klaar was voor vertrek. Aanleiding van de arrestatie is een onderzoek van de AIVD. De mannen, 22, 23 en 33 jaar zijn vermoedelijk geradicaliseerde moslims. Om de reis naar Syrië te bekostigen, heeft het trio hoogstwaarschijnlijk een collecte gehouden, zo meldt het Openbaar Ministerie op zijn website.

Een van de verdachte is vorige week met een internetbruid getrouwd. De moslima kende hij enkel via het internet en samen met haar wilde hij in Syrië strijden voor de jihad. Op internet sprak de man tot zijn aanstaande vrouw: “Ik hoop dat wij samen gaan sterven en samen naar het paradijs gaan.”

Lees ook over ons
strafzaken
:

Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?

Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
SPOEDGEVAL?