Voor dringende gevallen zijn onze advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland

Voor dringende gevallen 24/7

Curator Overste Hof geeft belegger aan

LANDGRAAF – Curator P. Scholtens gaat bij het openbaar ministerie aangifte doen tegen E. van den Berg, directeur van het inmiddels gesloten hotel-restaurant Overste Hof in Landgraaf. De rechter-commissaris in de faillissementen waarin Van den Berg zelf en zijn twee beleggingsmaatschappijtjes is verwikkeld, gaat waarschijnlijk hetzelfde doen.Scholtes, die de belangen behartigt van de schuldeisers in die faillissementen, beschuldigt Van den Berg van bedrieglijke bankbreuk, overtreding van de Wet Tochzicht Effectenverkeer (WTE) en meineed. Rechter-commissaris H. Groen overweegt aangifte te doen van bedrieglijke bankbreuk, overtreding van de WTE en valsheid in geschrifte.

De Overste Hof speelt een belangrijke rol in de faillissementen Van den Bergh. De vorige eigenaar van de in de hele regio bekende horecazaak, W. Winthaegen, vroeg in 2004 het faillissement van Van den Bergh aan, omdat deze de koopsom niet op tafel kon leggen. Hij was Winthaegen meer dan 200.000 euro schuldig en kon dat niet betalen. Van den Bergh had op het moment dat hij de Overste Hof kocht al grote financiële problemen, privé en met zijn beleggingsmaatschappijen Van den Bergh Beheer en Berginvest. In 2004 werden die BV’s en Van den Bergh persoonlijk failliet verklaard.

Curator Scholtes oordeelt vernietigend over Van den Bergh beleggingsactiviteiten. Hij beloofde zijn klanten gouden bergen: soms zelfs rentepercentages van 1 procent rente per dag over hun inleg. Maar Van den Bergh kon Scholtes niet duidelijk maken waarin hij het hem toevertrouwde geld, in totaal ruim twee miljoen euro, nu daadwerkelijk had belegd.

Van den Bergh had ook geen vergunning namens mensen geld te beleggen, reden waarom de curator aangifte doet van overtreding van de WTE. “Bovendien heeft hij zich schuldig gemaakt aan bedrieglijke bankbreuk. Van den Bergh heeft bijvoorbeeld na het uitspreken van het faillissement nog 6500 euro aan de bedoel onttrokken.” Van den Bergh neemt de aangekondigde aangifte bij Justitie voor kennisgeving aan.

Inmiddels hebben vier partijen ook het faillissement aangevraagd van de Overste Hof BV, op papier nog belast met de exploitatie van de horecazaak.

In de media
met actuele strafzaken

Begin te typen om de berichten te zien die je zoekt.