Voor dringende gevallen zijn onze
strafrecht
advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.
Voor dringende gevallen 24 uur per dag

Cel geëist voor poging baby’s te mishandelen

Heerlen-Maastricht Badred D. (26) heeft in oktober niet geprobeerd zijn zeven weken oude tweeling zwaar letsel toe te brengen. De in Maasmechelen wonende man maakte zich in Heerlen wel schuldig aan poging tot doodslag op zijn vrouw (26). De rechtbank in Maastricht heeft hem daarvoor gisteren veroordeeld tot tien maanden cel, waarvan vijf voorwaardelijk.De straf die de recht ers gisteren uitdeelden aan Ed D. valt een stuk lager uit dan officier van justitie De Loo twee weken geleden eiste: twintig maanden cel, waarvan vijf voorwaardelijk. De meeste feiten waarvan de uit Marokko afkomstige man wordt verdacht, acht de rechtbank niet bewezen.

Bij een echtelijke twist in de woning van zijn schoonmoeder in Heerlen zou hij geprobeerd hebben zijn zeven weken oude dochtertjes te mishandelen. Een van de meisjes zou hij hevig hebben geschud. Maar ter zitting demonstreerden de man en zijn echtgenote – die onverwacht een ontlastende verklaring voor haar man kwam afleggen – wat Ed D. écht zou hebben gedaan: het kindje zachtjes wiegen in zijn armen. In de slaapkamer zou hij het andere meisje tegen de houten bedrand hebben gegooid, en ook zou hij zijn hand op mond en keel van het meisje hebben gelegd. Van het eerste feit was echter alleen de oma getuige, van het tweede enkel de moeder.

Ook omdat bij beide baby’s geen letsel werd vastgesteld, wordt hun ontkennende vader van poging tot zware mishandeling vrijgesproken. Ook andere beschuldigingen acht de rechtbank niet bewezen. Zo is er geen bewijs dat de man zijn echtgenote in de keuken een mes op de keel zette. Dat heeft alleen de vrouw zel f verklaard. Een getuigenis die zij ter zitting ook nog eens fors afzwakte. Ook is er geen bewijs dat hij toen ook mondeling dreigde haar te vermoorden. Maar voor wat vervolgens in de slaapkamer gebeurde, wordt de man wel gestraft. Hij poogde zijn vrouw met een kussen te verstikken. Dat verklaarden het slachtoffer en haar moeder bij de politie. De rechtbank hecht klaarblijkelijk geen geloof aan het getuigenis van de moeder ter zitting: dat het kussen tijdens een worsteling een paar keer op haar gezi cht ‘viel’.

De echtelieden zouden aanvankelijk uit elkaar gaan, maar willen nu toch weer samen verder. De opgelegde celstraf komt veel meer in de richting van wat advocaat Serge Weening van Ed D. maximaal redelijk achtte: de duur van het voorarrest. Maar eigenlijk vond hij dat gehele vrijspraak op zijn plaats was.

De verdachte(n) in deze zaak wordt bijgestaan door:

Lees ook over ons
strafzaken
:

Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?

Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
SPOEDGEVAL?