Voor dringende gevallen zijn onze
strafrecht
advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.
Voor dringende gevallen 24 uur per dag

Brandend lijk ’niet vermoord’ (Telegraaf.nl)

Hij kreeg de schrik van zijn leven, de man die op de vroege ochtend van 17 november 2014 zijn hond uitliet in het bos Sparrenrijk bij Boxtel. Tussen de bomen lag een brandend lichaam. Een man met blote voeten, al half verkoold.

Mohammed F. (27), die toegaf het lichaam in brand te hebben gestoken, hoorde gisteren in de rechtbank van Den Bosch een gevangenisstraf eisen van twaalf jaar voor doodslag en het verdonkeremanen van het lijk van de 43-jarige Rachid Dardari uit Esch.

Mohammed F. had een liefdesrelatie met de vrouw van Dardari, en dús een motief. Maar gisteren bleef hij bij zijn ontkenning dat hij Dardari doodde. Het was een ongeluk, beweert Mohammed F. En daarna probeerde hij zich in paniek te ontdoen van het lichaam, omdat hij bang was voor de gevangenis.

Mohammed F. leerde zijn geliefde kennen in het asielzoekerscentrum waar zij beiden verbleven. Rachid Dardari was nog in Syrië, en voegde zich pas later bij zijn vrouw. Mohammed F. wierp zich op als huisvriend. Hij regelde een school voor de kinderen en hielp het huis in Esch te verbouwen. Met het huwelijk van de Dardari’s ging het ondertussen bergafwaarts.

Volgens Mohammed F. had Rachid er moeite mee dat hij als man in Nederland minder te vertellen had dan in Syrië. Hij sloeg zijn vrouw en kinderen, zegt F. De zoon van de Dardari’s trok daarom tijdelijk in bij ‘oom’ Mohammed. Die volgens de zoon aankondigde dat hij de vader zou ,,meenemen en in brand steken. Dan weet de politie niet wat er is gebeurd.”

In de nacht van 16 op 17 november wilde Mohammed F. met Dardari ,,over het probleem van de zoon” spreken. Hij drong de woning binnen, waar het tot een worsteling kwam. F. zat bovenop zijn slachtoffer. Na drie minuten werd Dardari rustig. Hij was gestikt. Maar F. ontkent de moord: „Ik wilde praten, niet doden.”

Hij bond het lijk vast en laadde het in een fietskarretje. In het bos stak hij Dardari in brand. Het duurde een week voordat de politie er achter was wie het slachtoffer was. Dardari was niet als vermist opgegeven. Moord viel niet te bewijzen, aldus de Officier van Justitie, maar doodslag wél.

Volgens advocaat Weening staat de doodsoorzaak van Dardari niet vast. De man leed ook longemfyseem en had een bochel. Hij kan sneller in ademnood zijn gekomen dan een ander slachtoffer, zegt hij. Daar kan Mohammed F. niet voor verantwoordelijk worden gehouden. Uitspraak over twee weken.

De verdachte(n) in deze zaak wordt bijgestaan door:

Lees ook over ons
strafzaken
:

Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?

Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
SPOEDGEVAL?