Voor dringende gevallen zijn onze advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland

Voor dringende gevallen 24/7

Actuele strafzaak

Bokser (23) onverwacht vrijgelaten (Limburger.nl)

MAASTRICHT/HEERLEN – De van vrouwenhandel en afpersing verdachte wereldkampioen boksen Gevorg K. uit Heerlen is gisteren onverwacht op vrije voeten gesteld door de rechtbank in Maastricht. Ook twee medeverdachten mogen hun proces in vrijheid afwachten. De rechtbank ziet geen gronden om ze langer vast te houden, omdat justitie het onderzoek naar het drietal heeft afgerond en er geen kans op herhaling zou zijn.

Het proces tegen K., die afgelopen juni gearresteerd werd, kan mogelijk pas medio volgend jaar dienen. Door capaciteitsproblemen bij de rechtbank lukt het de rechter-commissaris niet om getuigen voor februari 2012 te horen. Volgens persrechter Esmee Heuts moeten die organisatorische problemen echter los worden gezien van de vroegtijdige vrijlating van de verdachten. Het OM reageerde gisteren woest op het rechtbankbesluit.

„Dit is onbegrijpelijk. We staan perplex en vinden het bizar, ook ten aanzien van de slachtoffers.” Volgens advocaat Serge Weening gaat Gevorg K. zich weer op zijn bokscarrière richten. „Dit besluit getuigt van magistratelijke klasse.”

De verdachte(n) in deze zaak wordt bijgestaan door:

In de media
met actuele strafzaken

Begin te typen om de berichten te zien die je zoekt.