Voor dringende gevallen zijn onze advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland

Voor dringende gevallen 24/7

Actuele strafzaak

Bizarre zaak stevent af op vrijspraak

In de zaak van een bizar ongeval op camping De Rietschoof in Aalst (gemeente Zaltbommel) stevent de verdachte, een 25 jarige Bosschenaar, af op vrijspraak. De man werd door de rechtbank eerder veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf, maar in hoger beroep vroeg advocaat generaal C. Revis gisteren zelf al vrijspraak.
Die eis was volgens de vertegenwoordiger van het Openbaar Ministerie onvermijdelijk geworden door een nieuw rapport over de doodsoorzaak van het slachtoffer, Gerrit Snoeren (29), uit Rotterdam. Volgens de forensisch geneeskundige S. Eijkelenboom is Snoeren niet om het leven gekomen in de auto van de Bosschenaar. De rechtbank is daar nog wel van uit gegaan.

Het stoffelijk overschot van Snoeren werd op 21 april 2003 gevonden in de laadbak van de auto van de Bosschenaar. Die zat zelf zwaar gewond achter het stuur, nadat hij op de camping met hoge snelheid tegen een boom was gereden. Een kameraad van de Bosschenaar die naast hem zat, bleef ongedeerd. Al snel na het ongeval ontstonden geruchten dat Snoeren niet bij het ongeval maar al eerder om het leven was gekomen. Dat was in mei ’03 zelfs aanleiding om het stoffelijk overschot op te graven en alsnog sectie te verrichten.

Een patholoog anatoom kwam vervolgens tot de conclusie dat Snoeren om het leven was gekomen tijdens het ongeval. Volgens zijn familie is het echter ondenkbaar dat de Rotterdammer bij de Bosschenaar en zijn vriend in de auto is gestapt. Hij kende de mannen oppervlakkig en zou juist een hekel aan hen hebben gehad.

Gisteren verklaarde een ongevallenanalist van de politie altijd twijfels te hebben gehad bij het ongeval als doodsoorzaak. De toestand waarin hij het slachtoffer in de auto aantrof wees volgens hem op een andere toedracht.

Ook de schouwarts stelde dat de verwondingen van het slachtoffer niet pasten bij het ongeval. Snoeren was zo ernstig gewond aan zijn hoofd dat het volgens de schouwarts net leek of er een auto overheen gereden was. De Bosschenaar en zijn vriend zeggen zich van het vooral niets te herinneren.

Tegen de Bosschenaar eiste advocaat generaal Revis nog wel een jaar gevangenisstraf wegens inbraken en heling.

In de media
met actuele strafzaken

Begin te typen om de berichten te zien die je zoekt.