Weening strafrechtadvocaten is een jong en dynamisch advocatenkantoor dat zich onderscheidt door betrokkenheid en gedrevenheid.

GELEEN – In het onderzoek naar de gewelddadige dood van Fer Loontjens uit Geleen is de politie op zoek naar de 33 jarige Gennaro S., die eerder is veroordeeld wegens zijn betrokkenheid bij moorden en roofovervallen gepleegd door de Bende van Leerdam.

Dat hebben bronnen rond het onderzoek bevestigd. S. zou Loontjes op carnavalszondag 3 februari de eerste klap hebben gegeven die de aanleiding was voor de fatale ruzie. Sindsdien is hij voortvluchtig.

Gennaro S. is in 1997 tot zeven jaar cel veroordeeld voor zijn betrokkenheid bij zeer gewelddadige incidenten, gepleegd door een groep jongeren die bekend is geworden onder de naam de Bende van Leerdam.

Van deze bende, bestaande uit veertien Molukse jongeren, was S. in de jaren negentig lid. De bendeleden zijn veroordeeld voor meer dan tien gewelddadige en gewapende overvallen op particulieren, illegale casino’s en supermarkten, vooral in Midden-Nederland. De bende bracht daarbij twee mensen om het leven. Na zijn vrijlating in 2004, toen hij tweederde van zijn straf had uitgezeten, verbleef S. afwisselend in Leerdam, Amersfoort en Geleen.

Send this to a friend