Voor dringende gevallen zijn onze
strafrecht
advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.
Voor dringende gevallen 24 uur per dag

Bekentenissen in zaak fatale caféruzie Geleen

GELEEN/MAASTRICHT – De hoofdverdachte Stephan P. (32) van de doodslag op Fer Loontjens, op carnavalszondag in het Geleense café ’t Vlaegelke, heeft gisteren voor de rechtbank in Maastricht bekend dat hij een aandeel heeft gehand in de mishandeling met dodelijke afloop. Het incident, dat leidde tot een massaal bezochte stille tocht, heeft grote impact gehad op de samenleving in Geleen.Ook verdachten Rick D. (22) en Gennaro S. (33) bekenden gisteren bij de aanleiding tot de vechtpartij betrokken te zijn geweest. Stephan P. stelde dat hij inderdaad, zoals diverse getuigen hebben verklaard, een barkruk heeft gepakt en daarmee een stotende beweging heeft gemaakt richting het toen op de grond liggende slachtoffer. “Maar ik heb hem niet geraakt”, zo verklaarde P. gisteren tijdens de zitting voor de Maastrichtse rechtbank. “Wel heb ik hem nog één trap gegeven. Maar omdat ik zag hij zich niet meer kon of wilde verweren, heb ik me ingehouden. Daarna ben ik meteen naar buiten gelopen.”

Zeven mannen uit gemeente Sittard-Geleen staan momenteel terecht op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de 47-jarige Fer Loontjens. De Gelener werd op carnavalszondag in café ’t Vaelke in zijn woonplaats dusdanig mishandeld, dat hij dertien dagen later aan de gevolgen overleed.

Het latere slachtoffer stond die carnavalszondag achter een van de gokkasten in het café. Naast hem stond de 26 jarige Anthony P. te gokken. Fer Loontjens zou twee keer op de kast van P. hebben geslagen, waarom hem door Gennaro S. duidelijk zou zijn gemaakt dat hij beter kon vertrokken. De man ging daarop inderdaad naar buiten, maar kwam even later weer terug naar binnen om verhaal te halen. Hij zou Gennaro S. toen een trap hebben gegeven, waarop S. zou hebben geslagen en de vechtpartij zou zijn losgebastern.

Rick D. erkende gisteren dat hij de Gelener in elk geval enkele malen heeft geslagen en getrapt. Fer Loontjes werd kort na tienen bewegingloos gevonden in het café. Barry H (26), Anothony P., Douglas C. (42) en Paul S. (22) ontkenen elke betrokkenheid bij de mishandeling. Alle verdachten wensen alleen te verklaren over hun eigen aandeel. Ze zeggen helemaal niets over hetgeen zij anderen eventueel hebben zien doen.

De behandeling van de zaak gaat op 28 oktober verder met het requisitoir van de officier van justitie.

Lees ook over ons
strafzaken
:

Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?

Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
SPOEDGEVAL?