Voor dringende gevallen zijn onze
strafrecht
advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.
Voor dringende gevallen 24 uur per dag

Advocaat vindt aanhouding jongen ‘stuitend’

BRUNSSUM – Advocaat Van Berge Henegouwen wil niets kwijt over de verklaringen die zijn cliënt tot dusver bij de politie heeft gelegd. De jongen zit in beperkingen, wat betekent dat hij – behalve met zijn advocaat – geen contact met de buitenwereld heeft.
Over de manier waarop zijn cliënt afgelopen vrijdag werd aangehouden is de raadsman niet te spreken. “Ik vind het stuitend dat een vijftienjarige jongen, die zich bij zijn moeder zit voor te bereiden op proefwerken die hij de komende week heeft, wordt meegenomen; helemaal stript en in zo’n blauw, papieren maanpak bibberend van de kou in een politiecel gezet. De advocaat is bovendien te laat ingeseind. Mijn cliënt is even na negenen aangehouden, terwijl ik daar pas om kwart over twaalf van op de hoogte werd gesteld. Op dat moment zat hij in zijn eerste verhoor. Ik kan dat geen toeval noemen. Kennelijk wilde men graag dat hij zijn eerste verhoor zou ingaan zonder advocaat.”

Persofficier Smits wil daar niet op reageren. “Desgewenst geven wij de advocaat volledig openheid van zaken tijdens voorgeleiding bij de rechter-commissaris en niet eerder.”

Lees ook over ons
strafzaken
:

Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?

Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
SPOEDGEVAL?