Weening strafrechtadvocaten is een jong en dynamisch advocatenkantoor dat zich onderscheidt door betrokkenheid en gedrevenheid.

BREDA – De rechtbank in Breda heeft de 27-jarige Freddy T. uit Rijen maandag veroordeeld tot achttien jaar cel wegens de moord op een 51-jarige Belgische. Haar lichaam werd augustus 2006 gevonden in een maïsveld in het Noord-Brabantse Chaam.

Zijn ex-vriendin, de 33-jarige José van E. uit Rijen, is vrijgesproken. Ze heeft ongeveer een jaar in voorlopige hechtenis gezeten op verdenking van betrokkenheid bij de moord. Het Openbaar Ministerie (OM) had 24 jaar cel geëist tegen T. en vrijspraak gevraagd voor zijn ex-vriendin. T. kende het slachtoffer uit een café in het Belgische Turnhout, waar hij achter de bar stond. Hij ontkent dat hij de vrouw heeft vermoord. In een eerdere verklaring zei hij echter dat hij haar na een ruzie heeft geprobeerd te wurgen en dat ze buiten kennis raakte. Ze zat toen bij hem in de auto omdat ze een lift naar Nederland wilde. Volgens zijn ex-vriendin heeft hij de bewusteloze vrouw na de wurgpoging het maïsveld in gesleept en haar daar de keel doorgesneden.

Send this to a friend