Voor dringende gevallen zijn onze advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland

Voor dringende gevallen 24/7

Zaak dode zwerver in stroomversnelling

VUGHT – Alex Coppers, zoon van de vorige jaar om het leven gebrachte Vughtse zwerver Rien Coppens, verwacht meer arrestaties in de zaak van de dood van zijn vader. De politie houdt zich op de vlakte en ‘sluit verdere arrestaties niet uit’.
De zaak kwam dit weekeinde in een stroomversnelling door de aanhouding van een 46 jarige dakloze man in Geldermalsen. Hij gold al sinds dood van Rien coppens als de hoofdverdachte in het onderzoek maar was tot nu toe spoorloos.

Verrast en blij

Zoon Alex Coppens uit Vught is ‘zeer verrast en heel blij’ met de arrestatie van de verdachte. “Niemand weet hoe dit verder gaat lopen”. Toch verwacht hij dat meer arrestaties zullen volgen. Coppens gaat ervan uit dat enkele daklozen bij de mishandeling van zijn vader waren betrokken. “De zwervers zijn destijds allemaal al aan de tand gevoeld. Zeker is ze zijn dood nog bij hem kwamen kijken. Dat ze zagen hoe hij onder de vliegen zat. En dat ze weer zijn weggegaan.”

Zwerversgroep

De gearresteerde verdachte van één van de mannen van de Vughtse zwerversgroep waar ook Coppens deel van uitmaakte. De verdachte maakte destijds nog niet lang deel van de groep. Na de dood van Coppens sloeg hij ook op de vlucht. Andere zwervers wezen naar hem als dader van de mishandeling.

In de media
met actuele strafzaken

Begin te typen om de berichten te zien die je zoekt.