Voor dringende gevallen zijn onze advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland

Voor dringende gevallen 24/7

Actuele strafzaak

Weer scholier opgepakt en geschorst (Limburger.nl)

MAASTRICHT – Het Sint Maartenscollege in Maastricht heeft gisteren voor de tweede keer binnen drie dagen een scholier geschorst vanwege een onveilige situatie. Ditmaal gaat het om een 17-jarige jongen uit Meerssen die doodsbedreigingen op internetplatform Twitter heeft gezet.

De jongen is gisterochtend meteen uit de les gehaald, vertelt directeur havo/vwo Cleo Rijgersberg van het Sint Maartenscollege. Even later heeft de politie hem in de school aangehouden. ‘Iedereen gaat dood op het Sint Maartenscollege in Maastricht. Daar zorg ik morgen voor’, luidt de tekst van donderdagavond die op Twitter valt te lezen. De jongen tekent daar ook met een d/t-fout aan: ‘Even een test of ik nu als terrorist wordt gezien’.

Volgens de schooldirecteur heeft een ouder van een leerling van een andere school de zogenoemde tweet ontdekt. De jongen is voorlopig voor de duur van vijf dagen geschorst, in afwachting van verdere uitkomsten van het politieverhoor, zegt Rijgersberg. „Hoewel hij heeft aangegeven dat het voor hem een test was om te kijken of hij serieus werd genomen, vinden wij dit zeer ernstig.” Volgens de directeur valt nog niet te zeggen of de jongen definitief van school wordt gestuurd. „Het was in elk geval een zeer ondoordachte actie.”

De twitteraar schreef ook nog: ‘Ik heb er genoeg van. Morgen ga ik de laatste keer naar school, ik zal alle mensen binnen het gebouw doden. Inclusief en als laatste mezelf’. Hij voegde later toe: ‘Even voor de duidelijkheid mensen: ik ben niet suïcidaal, ik heb geen haat aan de leerlingen op school, wel aan school. Geen zorgen dus!’ Hij stelt tevens: ‘Mensen worden opgepakt voor zo’n tweets. Kijken of mensen nu echt bang worden en of de politie me morgen staat op te wachten.’Volgens directeur Rijgersberg zal de school het incident aangrijpen om met de leerlingen in discussie te gaan over risico’s van sociale media. „We willen het dan ook hebben over beweegredenen. Wij pakken duitseries op.”

Op dezelfde school werd woensdag een 16-jarige jongen betrapt met een zogeheten airsoftpistool dat plastic kogeltjes kan afschieten. Deze jongen is ook voorlopig vijf dagen van school geschorst en door de politie opgepakt. Volgens de schooldirecteur zaten de twee niet bij elkaar in de klas en is vooralsnog geen verband vastgesteld.

In de media
met actuele strafzaken

Begin te typen om de berichten te zien die je zoekt.