Voor dringende gevallen zijn onze
strafrecht
advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.
Voor dringende gevallen 24 uur per dag

Weer moord in café ’t Bossche Huukse

DEN BOSCH – Bij een ruzie in café ’t Bossche Huukske aan de Graafweg in Den Bosch is zaterdagnacht de Bosschenaar Leon Marcé 31 doodgeschoten. Het slachtoffer zelf werd enkele jaren geleden veroordeeld voor de moord op Hans (‘Puk’) Verspreek, in januari 1999. Beiden zijn in hetzelfde café doodgeschoten. Marcé kreeg hiervoor zeven jaar. Marcé werd even na 01.00 uur enkele keren beschoten nadat volgens de politie eerst een handgemeen was ontstaan. Het slachtoffer overleed ter plaatse. Diverse bronnen bevestigen tegenover het Brabants Dagblad dat de vermoedelijke dader een 33 jarige Bosschenaar is Deze was gisteren nog voortvluchtig. Rond het middaguur deed een arrestatieteam in de Graafsewijk een vergeefse poging de dader aan te houden. De politie zegt niets over de identiteit van de vermoedelijke dader.

Marcé en hij stonden sinds de moordzaak-Verspeek op zeer gespannen voet met elkaar. De reden was dat Marcé hem aanvankelijk van betrokkenheid van bij de moord op Verspeek beschuldigde. Volgens deze Bosschenaar ten onrechte. De rechtbank veroordeelde hem desondanks voor zijn aandeel in de moord op Verspeek tot zes jaar. In hoger beroep werd hij vrijgesproken.

De vete tussen beide Bosschenaren escaleerde in augustus 2002. Na een ruzie in een café in Rosmalen liepen ze elkaar op de Dagraadseweg in Den Bosch tegen het lijf. Marcé werd voor zijn ouderlijke woning, waar hij toen woonde, neergeschoten. De 33 jarige Bosschenaar kreeg daar later vier jaar voor. Zaterdag zou hij met proefverlof zijn geweest van deze straf.

Het onderzoek naar de moord op Marcé is ter hand genomen door een team van vijftien rechercheurs. Die richting zich allereerste op het horen van de naar schatting vijftien bezoekers die in het café waren ten tijde van het misdrijf. De technische recherche onderzocht de plaats van he misdrijf tot zondag in de vroege ochtend. Een bloedspoor op straat duidt erop dat de verdachte zelf ook gewond raakte is en dat hij via de Dennenstraat gevlucht is.

Lees ook over ons
strafzaken
:

Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?

Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
SPOEDGEVAL?