Voor dringende gevallen zijn onze advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland

Voor dringende gevallen 24/7

Actuele strafzaak

Vrijspraken in gijzelingszaak Heerlen: geen bewijs te vinden (Limburger.nl)

De rechtbank in Maastricht heeft drie mannen uit Parkstad vrijgesproken van gijzeling, vrijheidsberoving en afpersing van een inwoner van Hoensbroek.

De rechters volgen met hun uitspraak de verweren van de advocaten Theo Boumans en Sjanneke de Crom. Die bepleitten eerder dat justitie ‘nul bewijs’ heeft geleverd om de drie te kunnen straffen.

Officier van justitie Carla Alberts heeft twee weken geleden 42 maanden celstraf geëist tegen de drie verdachten, Nillis K. (34), Dave Z. (39) en Christiaan R. (30).

Zij zouden eind december 2017 een inwoner van Hoensbroek hebben meegenomen naar een loods aan de Ganzeweide in Heerlen en hem daar uren hebben vastgehouden. De mannen wilden zesduizend euro van hem omdat ze hem verantwoordelijk hielden voor het stelen van amfetaminepasta en hennepplanten.

Martelen
Zij zouden hem hebben mishandeld en hebben gedreigd hem te martelen. De advocaten en verdachte Christiaan R., die begin juni als enige de rechtszaak bijwoonde, zeiden dat het beweerde slachtoffer zijn verhaal had verzonnen. Zij noemden de Hoensbroekenaar ‘onbetrouwbaar en labiel’. Hij zou die bewuste dag onder invloed van drugs en alcohol zijn geweest.

De rechtbank zegt in het vonnis dat het Openbaar Ministerie zijn verhaal met geen enkel bewijs heeft onderbouwd.

https://www.limburger.nl/cnt/dmf20200625_00165682/vrijspraken-in-gijzelingszaak-heerlen-geen-bewijs-te-vinden

De verdachte(n) in deze zaak wordt bijgestaan door:

In de media
met actuele strafzaken

Begin te typen om de berichten te zien die je zoekt.