Voor dringende gevallen zijn onze
strafrecht
advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.
Voor dringende gevallen 24 uur per dag

Vrijspraken en cel in zaak zoutzuurmoorden (Limburger)

De rechtbank in Maastricht heeft woensdag vader Hub (59) en zijn dochter Rachelle (20) van de Sittardse familie L. vrijgesproken van de moord op Mouhammed al Jader. Het Openbaar Ministerie (OM) had 18 jaar cel tegen Hub geëist en 8 jaar tegen Rachelle.

Volgens de rechtbank is er onvoldoende bewijs om vader en dochter te veroordelen in de zaak rond de zogenoemde zoutzuurmoorden. Het OM gaat tegen de vrijspraken in beroep.

Moeder Els (58) werd wel veroordeeld voor de moord op Al Jader. Zij heeft bekend dat zij op 6 augustus 2011 in het Duitse grensplaatsje Tüddern, bij Sittard, de schoten heeft gelost. Het lichaam van Al Jader werd later opgelost in zoutzuur. De rechtbank legde haar een celstraf van 15 jaar op, conform de eis van het OM.

De officier had zijn eisen tegen Hub en Rachelle gebaseerd op de getuigenverklaring van Ron van K. Hij heeft meegeholpen om het lijk te laten verdwijnen door het op te lossen in zoutzuur en kreeg daarvoor 30 maanden cel. Van K. verklaarde dat Hub het laatste schot heeft gelost om Al Jader te vermoorden en dat Rachelle een stroomstootwapen zou hebben gebruikt. De rechtbank noemt zijn getuigenissen echter ,,ongeloofwaardig”.

De dochter van de familie L. werd vorige week pas opgepakt; zij was 1,5 jaar voortvluchtig.

De Irakees Al Jader werd volgens justitie vanwege een zakelijk conflict vermoord. Hij eiste 10.000 euro van Hub, omdat hij een wietplantage van de Sittardse familie moest ruimen. De oogst was mislukt, hij wilde geld zien, anders zou hij de politie inlichten over de hennepplantages van Hub.

Zoon Maurice (22) moet 13 jaar de gevangenis in voor het doden van Alan Gergeri (24), 5 jaar minder dan de eis van het OM. Hij heeft bekend dat hij de Irakees in 2009 heeft gedood door zijn keel door te snijden en hem met een pikhouweel te bewerken.

Maurice zegt dat Gergeri hem misbruikte tussen zijn 14e en 17e. Met die gedachte kon hij niet meer leven. Volgens de aanklager handelde de verminderd toerekeningsvatbare Maurice met voorbedachten rade. De rechtbank gaat echter uit van een opwelling. Ook het lichaam van Gergeri werd in zuur opgelost en door het riool gespoeld.

Lees ook over ons
strafzaken
:

Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?

Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
SPOEDGEVAL?