Voor dringende gevallen zijn onze advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland

Voor dringende gevallen 24/7

Actuele strafzaak

Vrijspraak en taakstraf voor broer en zus na fataal ongeval (1Limburg.nl)

Het minderjarige meisje uit Echt dat in 2018 achter het stuur zat bij een dodelijk ongeval in haar woonplaats, is door de rechtbank in Roermond veroordeeld tot een taakstraf van 180 uur.

Ook mag ze een jaar lang geen motorvoertuig besturen.

Vrijgesproken

Haar inmiddels 31-jarige broer, die ook in de auto zat, is door de rechtbank vrijgesproken. Volgens de rechter heeft hij die avond keer op keer aan zijn zus kenbaar gemaakt dat hij niet wilde dat zij in zijn auto reed. De man, die verstandelijk beperkt is, heeft alles gedaan dat in zijn vermogen lag om zijn zus ervan te weerhouden toch te gaan rijden, aldus de rechtbank.

Onvoorzichtig

De rechter vindt dat de inmiddels 17-jarige bestuurster zich behoorlijk onvoorzichtig heeft gedragen. Ze reed met een te hoge snelheid op een smalle bochtige weg met bomen in de berm, terwijl het regende en ze bovendien niet oud genoeg was om een auto te mogen besturen.

Ongeluk

Op die bewuste 10 maart 2018 verloor ze in een bocht de controle over de auto en botste tegen een boom. Een 15-jarig meisje uit Maasbracht kwam daarbij om het leven. Zij zat achterin de auto. Een 14-jarig meisje raakte zwaargewond. Zij heeft uitgebreid hersenletsel aan het ongeval overgehouden, met blijvende gevolgen.

Na het ongeval beweerde de broer dat hij achter het stuur zat. Maar uit beelden gemaakt met een mobieltje van een van de inzittenden, bleek dat zijn zus de auto bestuurde.

Eisen

Het Openbaar Ministerie (OM) had tegen het meisje 180 uur taakstraf, zes weken voorwaardelijke jeugddetentie en twee jaar rijontzegging geëist. Tegen haar broer luidde de eis 150 uur taakstraf, twee maanden voorwaardelijke gevangenisstraf en twee jaar ontzegging van de rijbevoegdheid.

De verdachte(n) in deze zaak wordt bijgestaan door:

In de media
met actuele strafzaken

Begin te typen om de berichten te zien die je zoekt.