Voor dringende gevallen zijn onze
strafrecht
advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.
Voor dringende gevallen 24 uur per dag

Vrijspraak doodslag rapper rel

GRONINGEN – Twee weken geleden hoorde de 27-jarige Jason B. uit Hoogezand 18 jaar cel tegen zich eisen wegens moord op Farrel Provence (26) uit Amsterdam. Gistermiddag kon B. als vrij man de gevangenis verlaten. Hij heeft zich, aldus het oordeel van de rechtbank, wel schuldig gemaakt aan doodslag en drie pogingen daartoe, maar hij is geen strafbare dader. De uitspraak is uiterst zuur voor het openbaar ministerie in Groningen. Justitie noemde de verklaringen van Jason B. onbetrouwbaar en hechtte grote waarde aan de lezingen van de slachtoffers die gewond waren geraakt bij de schietpartij,in november vorig jaar in B.’s woning in Hoogezand. De rechtbank stelt echter dat de slachtoffers onbetrouwbaar zijn en dat de lezing zoals B. die heeft gegeven heel goed waar kan zijn.

Aan de schietpartij zou een over val in Foxhol vooraf zijn gegaan. Jason B. zou een van die overvallers zijn, een van de latere belagers het slachtoffer. De rechtbank zegt dat er geen bewijzen zijn dat Jason B. iets met de overval te maken heeft. De bewijzen die justitie aanvoerde, noemt de rechtbank twijfelachtig. B. heeft toegegeven dat hij in de woning vijf keer heeft geschoten, waarbij Farrel Provence (alias Rapper Rel) werd getroffen in het bekken en in de daarop volgende uren doodbloedde. De rechtbank is van oordeel dat B. in zijn eigen woning werd belaagd door vier gewapende enge masker de mannen, onder wie Farrel Provence. Tijdens een worsteling viel een vuurwapen op de grond. B. wist, terwijl hij vreesde voor zijn leven, dit wapen te pakken en schoot vervolgens in blinde paniek. Gezien die omstandigheden is er, aldus de rechtbank,sprake van noodweer-exces. In dat geval ben je wel schuldig, maar krijg je geen straf.

Jason B. heeft steeds gezegd dat hij er is ingeluisd. Na de schietpartij alarmeerde hij zelf de politie. De slachtoffers zouden drugs en geld hebben gestolen, maar wil den doen geloven dat ze zelf waren beroofd. Omdat geloofwaardig te laten zijn, hadden ze een dader nodig: Jason B. Die stelde dat de slachtoffers niet de waarheid konden spreken, omdat ze anders hun eigen drugsactiviteiten zouden onthullen. Het openbaar ministerie gaat waarschijnlijk in hoger beroep. Onduidelijk is nog of de vier belagers van B. strafrechtelijk worden vervolgd.Justitie neemt hierover binnenkort een besluit.

Lees ook over ons
strafzaken
:

Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?

Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
SPOEDGEVAL?