Voor dringende gevallen zijn onze
strafrecht
advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.
Voor dringende gevallen 24 uur per dag

Vonnis moordenaar blijft gehandhaafd (Eindhovens Dagblad)

DEN BOSCH – Het vonnis van de rechtbank in Den Bosch die een 30-jarige Pool veroordeelde tot tien jaar cel voor de moord op zijn Helmondse vriendin B. Tolhuis, blijft overeind staan. De Pool was in hoger beroep gegaan in de hoop dat een psychiatrisch en psychologisch onderzoek zou uitwijzen dat hij niet geheel toerekeningsvatbaar was ten tijde van de moord.

Dat zou kunnen leiden tot een vermindering van de straf. De uitslag van het onderzoek laat aan duidelijkheid echter niets te wensen over. Zowel de psychiater als de psycholoog verklaarde hem volledig toerekeningsvatbaar. De Pool trok daarop gisteren het hoger beroep in.

De voorzitter van het hof zei dat het hoger beroep eigenlijk te laat is ingetrokken, maar dat er geen belangen waren om de behandeling desondanks voort te zetten. De uitspraak van de rechtbank staat daarmee vast.

De Pool bracht zijn 47-jarige vriendin op 10 mei 2008 met acht messteken om het leven in haar woning aan de Volderhof. Daarna vluchtte hij in haar auto naar Polen. De zoon van mevrouw Tolhuis trof zijn moeder een dag na het misdrijf dood aan in haar bed. Hij wilde haar samen met zijn vrouw en zoontje een bezoek brengen vanwege Moederdag.

De zaak kwam pas 3,5 jaar na de moord voor de rechter omdat de man in Polen nog een straf moest uitzitten.

Lees ook over ons
strafzaken
:

Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?

Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
SPOEDGEVAL?