Voor dringende gevallen zijn onze
strafrecht
advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.
Voor dringende gevallen 24 uur per dag

‘Volledige vrijspraak Hub L.’ (Telegraaf)

MAASTRICHT – Limburger Hub L., samen met zijn gezin verdacht van betrokkenheid bij het vermoorden van twee Irakezen en het in zuur oplossen van hun lichamen, moet volledig vrijgesproken worden van alle feiten. Dat heeft zijn advocate Françoise Landerloo vanmiddag gepleit tegenover de Maastrichtse rechtbank. Tegen de 60-jarige man werd woensdag 18 jaar cel geëist.

L. zou in 2009 mee hebben geholpen bij het wegmaken van het lijk van Alan Gergeri (24), die werd vermoord door zijn jongste zoon Maurice. Daarnaast zou de geboren Sittardenaar betrokken zijn geweest bij de moord op Mouhammed al Jader (29) uit Schinveld, die in augustus 2011 werd doodgeschoten in het huis van L., in het Duitse Selfkant-Tudderen. Hub L. zou Al Jader het genadeschot hebben gegeven, nadat zijn vrouw Els meerdere schoten op de man had afgevuurd.

Officier van justitie David van Kuppeveld gaat in deze onder andere af op verklaringen van L.’s voormalige vriend Ron van K., die bij de bewuste schietpartij aanwezig was. ,,Volledig onterecht”, zo vindt advocate Françoise Landerloo. ,,Meneer Van K. weet niet wie het genadeschot heeft gegeven en ook niet wie überhaupt het wapen vast heeft gehad. Zijn vrouw is volkomen onverwacht beginnen te schieten, dus mijn cliënt werd volledig verrast.”

Daarnaast is Hub L. ook niet bij het wegwerken en vernietigen van de lijken betrokken geweest, zo concludeert Landerloo. ,,In mijn optiek zijn er teveel haken, teveel ogen en teveel onduidelijkheden rond de verdachtmakingen aan het adres van mijn cliënt. Hij heeft niet strafbaars gedaan, dus dient hij volledig te worden vrijgesproken.”

Lees ook over ons
strafzaken
:

Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?

Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
SPOEDGEVAL?