Voor dringende gevallen zijn onze
strafrecht
advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.
Voor dringende gevallen 24 uur per dag

Verkoop vuile XTC: acht jaar celstraf (Limburger)

SITTARD/MAASTRICHT – Dwayne F. uit Sittard is veroordeeld tot een celstraf van acht jaar. De 23-jarige Sittardenaar heeft volgens de rechtbank bewust levensgevaarlijke xtc-pillen verkocht. Dwayne F. verkocht deze pillen onder meer aan de verloofde van de Sittardse Josien van Gastel. Deze 20-jarige vrouw overleed vorig jaar maart na gebruik van de pillen, waar het logo van een klavertje op stond. Ze slikte in de woning van haar vriend in Puth tien pillen binnen een tijdsbestek van twaalf uur. Ze begonnen om elf uur ’s ochtends met het nemen van de pillen en om elf uur ’s avonds waren er twintig op.

De uitspraak van de Maastrichtse rechtbank is conform de eis van het Openbaar Ministerie (OM) twee weken geleden. In de pillen die F. verkocht zat de stof PMMA, volgens het Openbaar Ministerie een gevaarlijke stof. En vervolgens werden de pillen doorverkocht, terwijl F. wist dat deze levensgevaarlijk waren. Maar de advocaat van F., Floor Oehlen, stelde twee weken eerder dat te weinig over de stof PMMA bekend is. Ze stelde ook dat de gebruikers van de pillen zelf een verantwoordelijkheid hebben.

Oehlen zegt verrast te zijn door de uitspraak. „Het is verrassend negatief. Ik ben het er gewoon niet mee eens.” Oehlen kondigt direct aan in hoger beroep te gaan. De producenten van de pillen zijn nooit gevonden en de zoektocht naar deze pillenmakers is stopgezet door het OM. De vriendin van F., Tiana L., kreeg een werkstraf van tweehonderd uur opgelegd, waarvan vijftig uur voorwaardelijk.

Lees ook over ons
strafzaken
:

Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?

Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
SPOEDGEVAL?