Weening strafrechtadvocaten is een jong en dynamisch advocatenkantoor dat zich onderscheidt door betrokkenheid en gedrevenheid.

GRONINGEN – Het openbaar ministerie (OM) in Groningen is zeer ongelukkig met het besluit van de rechtbank dat een criminele informant van de politie moet worden gehoord. “De grap van criminele informanten is dat hun anonimiteit is gewaarborgd. De rechtbank schiet dit nu lek. Op deze manier kunnen wij onze informanten wel opdoeken”, zegt OM-woordvoerster Kirsten Smit.

De Groninger rechtbank besloot maandag dat een criminele informant door een advocaat mag worden ondervraagd. De informant zou over cruciale informatie beschikken die mogelijk ontlast en dis voor de man die wordt verdacht in november vorig jaar in Hoogezand de Amsterdamse rapper Rel te hebben doodgeschoten. Justitie verzette zich met kracht tegen het verzoek van de advocaat om de informant te mogen ondervragen. De rechtbank onderschrijft de belangen van justitie, maar vindt de belangen van de verdediging in dit geval zwaarder wegen. Het besluit van de rechtbank is uitzonderlijk. De rechters spraken van ’een moeilijke kwestie’.

Send this to a friend