Voor dringende gevallen zijn onze advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland

Voor dringende gevallen 24/7

Actuele strafzaak

Verdachten familie L. willen verklaren bij reconstructie van zuurmoorden (Limburger)

TUDDEREN/MAASTRICHT – Drie verdachten van de familie L. willen openheid van zaken geven over de moordzaken waarvan ze worden verdacht. Vader Hub (58) en zoon Michel (26) zullen dan vertellen over de moord op Mouhammed Al Jader augustus vorig jaar en zoon Maurice (21) over de moord op Alan Gergeri in 2009. Zij doen dit echter alleen als er een reconstructie komt van de moorden. Dat zeiden hun advocaten gisteren tijdens een zitting bij de rechtbank in Maastricht.

Probleem is echter dat het plaats delict, hun woning in Tudderen, vlak over de grensin Duitsland ligt. Officier van justitie David vanKuppeveld was enthousiast over hetreconstrueren van de moord, maar gaf direct aan dat de bevoegdheid van justitie ophoudt bij de landsgrenzen. „Als ik daar met verdachten naartoe ga, dan kan dat problemen opleveren.” Het alternatief is om het plaats delict op ware grote na te bouwen in een loods in Nederland. Het gaat dan vooral om de woonkamer, de hal en de bovenverdieping van de woning in Tudderen. Wellicht wordt ook een deel van een woning in Gellik (België) nagebouwd. In dat huis, van mede-verdachte en familievriend Ron van K., zouden Al Jader en Gergeri zijn opgelostin zoutzuur. De rechtbankwilde gisteren nog geen beslissing nemen over het verzoek van de verdediging en het Openbaar Ministerie. Morgen zal er een besluit volgen. Mocht er een reconstructie komen, dan zijn de verklaringen het eerste wat de verdachten van de familie L. over deze zaak kwijt willen tegenover justitie. Ron van K., heeft al uitgebreide verklaringen afgelegd over de moord. Hij wordt als belangrijke getuige gezien. Hij verklaarde eerder onder meer over de aanwezigen in de woning tijdens de moord.Wouter Smeets, advocaat van Van K., vreest dat de drie familieleden L. na een soort familieberaad zijn cliënt collectief aanwijzen als dader. „Mijn cliënt is de enige verdachte die niet bij de familie hoort.” Van Kuppeveld gaf toe dat hij zeer benieuwd is naar de verklaringen van de familie L.

„Daar zullen we met argusogen naar kijken.” Van K. was gisteren, net als Hub, Michel en Maurice, aanwezig bij de tussentijdse zitting op de rechtbank. Maar de zaken werden niet tegelijk behandeld. Hij wilde namelijk niet bij de verdachten van de familie L. in de zaal zitten. „Hij voelt zich er niet prettig bij, na de verklaringen die hij over de familie heeft afgelegd. Maar er zijn geen bedreigingen geweest en hij manoeuvreert zich ook niet in een slachtofferrol”, zei Smeets. Verdachte en moeder Els L. (58) was niet bij de zitting aanwezig. De verdachte dochter Rachelle L. (20) is nog spoorloos.

In de media
met actuele strafzaken

Begin te typen om de berichten te zien die je zoekt.