Voor dringende gevallen zijn onze advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland

Voor dringende gevallen 24/7

Actuele strafzaak

Verdachten drugsonderzoek Satudarah nog vast (Telegraaf.nl)

BREDA – De acht mannen die woensdag zijn opgepakt omdat ze te maken zouden hebben met drugshandel en -productie, blijven de komende 2 weken vastzitten. Dat bepaalde de rechtbank in Breda vrijdag. De mannen zijn gearresteerd in een onderzoek naar een criminele organisatie, waar leden van motorclub Satudarah bij betrokken zouden zijn.

De organisatie zou zich bezighouden met het maken en verhandelen an synthetische drugs. De verdachten hebben volgens justitie ook crimineel geld witgewassen.

De politie zette 500 mensen in en doorzocht woningen, loodsen, garageboxen, bedrijven en het Tilburgse clubhuis van Satudarah. Ze nam onder meer 4 kilo amfetamine, een kilo hasj, BMK (grondstof voor synthetische drugs) en een raketwerper in beslag. De arrestaties waren in Breda, Tilburg, Dongen, Eindhoven en Weert. Eén man werd opgepakt door een arrestatieteam op de snelweg A2 ter hoogte van Vianen.

Volgens het landelijk parket van het Openbaar Ministerie zijn de grondstoffen voor de drugs vanuit Litouwen aan de verdachten geleverd. Leveranciers en afnemers bleken elkaar geregeld in Nederland te ontmoeten. Het onderzoek naar de zaak loopt al sinds begin 2010.

In de media
met actuele strafzaken

Populaire verzoeken:
Begin te typen om de berichten te zien die je zoekt.