Voor dringende gevallen zijn onze advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland

Voor dringende gevallen 24/7

Actuele strafzaak

Verdachte Montfort weer vrij (Limburger)

MONTFORT – De vrouw die donderdag is opgepakt vanwege betrokkenheid bij de dood van de 67-jarige Thei Suskens uit Montfort, is gisteren na verhoor door de rechter commissaris in Roermond vrijgelaten.

Dat is bevestigd door een woordvoerster van de rechtbank in Roermond en door de raadsvrouw Hiltje van der Ende van de aangehouden vrouw. „De vordering tot gevangenhouding is afgewezen omdat er onvoldoende ernstige bezwaren bestaan”, zo liet een woordvoerster van de rechtbank weten. Volgens Hiltje van der Ende is haar cliënte blij met de vrijlating. „Er bestaat geen link tussen wat er in Montfort is gebeurd en mijn cliënte”, aldusVan der Ende. Forensische onderzoekers zijn gisteren de hele dag in de woning van Suskens bezig geweest metsporenonderzoek. Het stoffelijk overschot is pas in de loop van de middag uit het huis gehaald. Rechercheurs hebben huis aan huis in de Julianastraat bewoners ondervraagd.

De 67-jarige Thei Suskens die donderdagmiddag dood in zijn woning aan de Julianastraat werd aangetroffen, is volgensstraatbewoners in de nacht van dinsdag op woensdag nog levend gezien. „Ik heb na middernacht een auto met een vrouw en een man erin voor zijn huis heen en weer zien rijden”, vertelt een bewoner. „Ze wilden bij Thei naar binnen, maar die liet hen niet toe. Pas na een uur gedoe en gedram liet hij eerst die vrouw naar binnen en later die man. Toen was het tien voor twee.”

De politie wil niet bevestigen of Suskens die nacht bezoek heeft gehad. Het slachtoffer, een vrachtwagenchauffeur die uiteindelijk werd afgekeurd, was volgens verschillende bewoners in de straat sinds een aantal jaren weduwnaar. „Daarna ging het bergafwaarts met hem”, zegt een van de bewoners. Een andere buurtbewoner zegt dat hij woensdagmiddag een auto met een buitenlands kenteken voor de deur van Suskens heeft zien staan.

Volgens diverse bewoners zouden er regelmatig ruzies bij de woning van het slachtoffer hebben plaatsgevonden. De politie wil daarover en over de auto met het buitenlandse kenteken niks zeggen. Hoe de Montfortenaar om het leven is gekomen, wil de politie niet zeggen.

Sectie zal dat volgens de politie moeten uitwijzen.

In de media
met actuele strafzaken

Populaire verzoeken:
Begin te typen om de berichten te zien die je zoekt.