Voor dringende gevallen zijn onze
strafrecht
advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.
Voor dringende gevallen 24 uur per dag

Twee jaar cel te weinig voor oplossen lijken (Limburger)

SITTARD – „Niemand kan de familieleden van de slachtoffers uitleggen waarom verdachten maximaal twee jaar cel kunnen krijgen voor het oplossen van hun lichamen in zoutzuur. Het is mensonterend wat ze hebben gedaan.”

Met die woorden verzette officier van justitie David van Kuppeveld zich gisteren tegen het opheffen van de voorlopige hechtenis van twee van de zes verdachten van de zogenaamde zuurmoorden. Hij richtte zijn pijlen vooral op de in België wonende Ron van K.(53) en Michel L. (26). De laatste wordt met zijn broer Maurice (21), vader Hub (58), moeder Els(58) en voortvluchtige zus Rachelle (20) door het Openbaar Ministerie vervolgd. Ook een vriend van de familie, Ron van K.(53), geldt als verdachte. Alle zes worden verdacht betrokken te zijn geweest bij de moord op de Irakees Mouhammed Al Jader in 2011. Maurice L. zou bovendien in 2009 Al Jader en diens langenoot Alan Gergeri om het leven hebben gebracht. Alle betrokkenen worden verantwoordelijk gehouden voor het laten oplossen van de lijken in zoutzuur. Gisteren diende bij de rechtbank in Maastricht een zogenoemde pro formazaak waarbij de advocaten van vier verdachten onderzoekswensen konden neerleggen. Daarbij eiste advocaat Ivo van den Bergh de opheffing van de voorlopige hechtenis van zijn cliënt, Michel L., die al acht maanden vastzit. Die zou niet zelf op Al Jader hebben geschoten en de moord ook niet gepland hebben. Verder zou hij al lang genoeg hebben vastgezeten voor het laten verdwijnen van de lijken van beide gedode Irakezen.

Officier van justitie Van Kuppeveld wees echter op verklaringen van getuigen. Tegen een hen zou Michel L. gezegd hebben Al Jader het ‘genadeschot’ te hebben gegeven omdat hij niet tegen het gerochel van de al meermalen getroffen man kon. Alleen al voor het oplossen van de beide lijken zal de officier de maximumstraf van twee jaar eisen, zo kondigde hij aan.

Ook tegen de vrijlating van Ron van K., die niet zelf op Al Jader zou hebben geschoten, verzette de officier zich. Van K. werkt mee met het OM. De rechtbank volgde gisteren het OM en weigerde de vrijlating van beide verdachten.Inhoudelijk wordt de zaak pas in 2013 behandeld.

Lees ook over ons
strafzaken
:

Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?

Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
SPOEDGEVAL?