Voor dringende gevallen zijn onze
strafrecht
advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.
Voor dringende gevallen 24 uur per dag

Taps moeten toch in dossier (Limburger)

TUDDEREN/SITTARD – De Maastrichtse rechtbank heeft justitie op de vingers getikt over het achterhouden van informatie. Justitie moet enkele telefoon- en sms-taps in de zuurmoordenzaak toch aan de advocaten van de verdachten geven.

Twee weken geleden werden getuigen gehoord in de zaak, die draait om de vermoorde Irakezen Mouhammed Al Jader en Alan Gergeri.

Die verhoren werden echter plots afgekapt, omdat justitie stukken bleek te hebben waarvan de advocaten van de verdachte niets wisten.

Het Openbaar Ministerie (OM) weigerde de verklaringen aan het dossier toe te voegen, dat moet nu toch.

Officier van justitie David van Kuppeveld wilde eerst een getuige onder ede horen. Hij was bang dat als hij eerst de documenten zou verstrekken, de inhoud via de verdachten bij de getuige terecht zou kunnen komen, en dat de getuige zijn verhaal dan zou aanpassen aan de inhoud van de telefoontaps.

De advocaten wilden dat de rechtbank het Openbaar Ministerie zou sommeren deze stukken aan het dossier te voegen. Dat verzoek is nu ingewilligd. Eerder hield justitie in deze zaak een uitgebreid verslag over een undercoveractie voor de advocaten achter. Hierin werd duidelijk dat de belangrijkste en volgens het OM meest betrouwbare getuige in deze moordzaak, Paolo, in wapens handelt. Een ingezette informant kon zelfs een semi-automatisch vuurwapen kopen van hetzelfde type als het moordwapen.

Lees ook over ons
strafzaken
:

Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?

Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
SPOEDGEVAL?