Voor dringende gevallen zijn onze advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland

Voor dringende gevallen 24/7

Syriëgangster komt vrij (Telegraaf.nl)

De negentienjarige Maastrichtse Syriëgangster Aïcha komt op vrije voeten. Dat heeft de onderzoekrechter in Maastricht dinsdag beslist.

De jonge vrouw blijft nog wel verdacht van deelname aan een terroristische organisatie, maar mag op voorwaarden uit de cel. Wat die voorwaarden precies zijn, is niet bekendgemaakt. Ze moet in ieder geval gehoor geven aan elke oproep van politie en justitie.

De onderzoeksrechter vond detentie eigenlijk nodig om het onderzoek naar de gangen van Aïcha ongestoord te laten verlopen. Maar een afweging tussen het belang van de jonge vrouw en het belang van de maatschappij bij detentie, maakte dat de rechter-commissaris besloot dat ze vrij mag komen. De rechtbank zegt niet wanneer dat precies gebeurt.

Aïcha kwam vorige week in het nieuws door het verhaal dat haar moeder haar had gered uit Syrië. Maar volgens het OM is de moeder niet zelf in Syrië geweest en heeft ze haar dochter mogelijk opgewacht aan de Turks-Syrische grens.

Moeder en dochter kwamen vorige week aan in Nederland vanuit Turkije. Aïcha werd gearresteerd en in een Maastrichtse politiecel gezet.

In de media
met actuele strafzaken

Begin te typen om de berichten te zien die je zoekt.