Voor dringende gevallen zijn onze
strafrecht
advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.
Voor dringende gevallen 24 uur per dag

Schietpartij is het gesprek van de dag

HOOGEZAND – Een grote witte tent ontrekt de woning in de Annie M.G. Schmidthof in Hoogezand aan het zicht. Het onderzoek van de technische recherche naar de schietpartij zondagnacht, die zoals het nu lijkt de Amsterdamse rapper ’Rel’ het leven heeft gekost, draait op volle toeren. Buurtbewoners van wat in de volksmond de bananenflat wordt genoemd, kunnen alleen maar gissen naar wat er precies is gebeurd achter de voordeur van nummer 9. Een meisje dat op de tweede verdieping woont, heeft in de nacht drie schoten gehoord. “Drie harde knallen.” De 26-jarige bewoner zit nog steeds vast. Hij zegt te zijn overvallen door drie of vier mannen. Gisteren bleek dat een van hen zo zwaar gewond raakte dat hij is overleden. “Een heel vriendelijke man”, zegt Kornelis Boer over zijn buurman, de opgepakte bewoner. “Ik ken hem verder niet, maar hij groet altijd vriendelijk.” Boer werd zondagnacht gewekt door een hoop kabaal. “Er werd heel hard geschreeuwd.” Schoten heeft hij niet gehoord. De opgepakte man, die een donkere huidskleur heeft, woont volgens buurtbewoners nog niet lang in het flatgebouw. Hij woont er samen met een blanke vriendin. Overlast is er eigenlijk nooit. “Hij krijgt veel vrienden op bezoek, maar daar hebben we geen last van”, aldus Boer, die geschokt reageert als hij hoort dat er een dode is gevallen. “Dat gebeurt dan naast je deur. Daar schrik je toch wel even van. Gelukkig ben ik vrij nuchter”, zegt hij net voordat hij zijn huis binnen stapt. In de achter de tent schuil gaande woning op de begane grond is de recherche zo’n beetje de hele dag in de weer.Er wordt flink getimmerd. In de rapwereld in Amsterdam zijn het afgelopen jaar meerdere schietpartijen geweest. In september werd de 19-jarige rapper Ishmael Gumbs doodgeschoten in Amsterdam-Zuidoost waar ook de rapper ’Rel’ vandaan komt. De maand ervoor raakte rapper Lexxus zwaargewond bij een schietpartij op een festival in de hoofdstad. Veel rappers verheerlijken het gangstergeweld uit de VS. De Amsterdamse korpschef Welten sprak onlangs nog zijn bezorgdheid uit over feit dat veel van deze jongens rondlopen met een wapen. Dit is een van de berichten die de Amsterdamse rapper Rotjoch schreef op Twitter over de moord op zijn vriend Rel:

Mn broertje,half zoon, 1 van mn beste vrienden is vermoord vannacht en ik ben kapot! Ik hou van je REL!!! Forever!!! Ik weet niet meer man.

Lees ook over ons
strafzaken
:

Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?

Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
SPOEDGEVAL?