Voor dringende gevallen zijn onze
strafrecht
advocaten 24 uur per dag bereikbaar door heel Nederland.
Voor dringende gevallen 24 uur per dag

Roemeense hennepchauffeurs na zes maanden op vrije voeten (1limburg.nl)

Twee Roemenen die begin juni 125 kilo hennep naar Geleen vervoerden, zijn woensdag vrijgelaten. De rechter heeft besloten dat zij hun proces in vrijheid mogen afwachten

Het duo gaat uiterlijk donderdag terug naar Spanje, waar ze wonen.

Verdacht bedrijf

In Spanje is ook het transportbedrijf gevestigd dat wordt verdacht van betrokkenheid bij het transport. Het bedrijf Gruas y Desguaces Da Costa in Castellón de la Plana wordt gerund door Roemenen en justitie in Nederland heeft twee bedrijfsvoerders inmiddels als verdachte aangemerkt.

Deze man en vrouw moeten nog worden verhoord. De Nederlandse aanklager heeft daarvoor een rechtshulpverzoek neergelegd bij zijn Spaanse collega’s.

Vijf Roemenen

Het totale aantal verdachten komt daarmee op vijf. Op 4 juni werden er al drie Roemenen gearresteerd in Geleen. Zij stonden met twee trucks geparkeerd in de Kampstraat. In één van die wagens werd 125 kilo hennep gevonden, verpakt in vacuümzakken. Alexandru C. (41) zat in de andere truck. Daarin werd weliswaar niets illegaals gevonden, maar hij werd toch gearresteerd.

Graag naar huis

In september werd Alexandru vrijgelaten door de rechter. Bogdan G. (28) en George R. (36) moesten toen nog blijven zitten. Zij werden immers gearresteerd in de henneptruck. Woensdag verzocht advocaat Raimon Maessen om George vrij te laten, omdat er vooralsnog geen zicht is op een inhoudelijk proces. Zijn collega Maikel Horsch deed eenzelfde verzoek.

Even geduld

De aanklager verzette zich niet tegen die verzoeken. “We zijn voor het afronden van dit dossier afhankelijk van het rechtshulpverzoek in Spanje en we weten niet hoe lang dat gaat duren”, zei hij woensdag. Na kort beraad stemde ook de rechter in met de vrijlating van Bogdan en George. Ze mogen terug naar Spanje, maar blijven verdachte in de zaak.

Groter geheel

Rondom deze zaak speelt het veel grotere onderzoek Unakiet, dat draait om internationale hennephandel tussen met name Nederland en Spanje. Hoofdrolspelers in dat drugsnetwerk zijn, volgens justitie, Dejvi G. (37) en Houman E. (31). Die laatste is al aangehouden. Zijn Albanese ‘collega’ Dejvi zit naar verluidt in zijn thuisland. Hij runde het autobedrijf Alba Car in Beek.

Lees ook over ons
strafzaken
:

Wij helpen u graag!
Wordt u verdacht?

Neemt u dan 24 uur per dag rechtstreeks contact op met een strafrechtadvocaat.

Weening Strafrechtadvocaten is een advocaten kantoor waarbij u terecht kunt voor zowel juridisch advies als voor de beste vertegenwoordiging in de rechtbank.
SPOEDGEVAL?